Druhý trip, druhá výhra! Poruba loupila v jestřábím hnízdě, drama rozsekl Pšurný

21.09.2022, Adam Bagar

Porubští hokejisté se i z druhého tripu v novém ročníku Chance ligy vracejí s dvěma body. V Prostějově sice v divoké třetí třetině prohospodařili dvougólový náskok, ale nakonec díky trefě Romana Pšurného zapsali vítězství 4:3 po samostatných nájezdech.

CHANCE LIGA - 3.kolo st 21.9.18:00
LHK Jestřábi Prostějov
HC RT TORAX Poruba 2011
3:4sn(0:1, 0:1, 3:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 47. Pěnčík (Jandus, Maruna), 50. Pěnčík (Burian, Ostřížek), 54. Vlach (Jansa, Staněk) – 16. Šoustal, 23. Sedlák (Šoustal), 52. Pšurný (Hrníčko, Lemcke), rozhodující nájezd Pšurný. Rozhodčí: Ondráček, Grygera – Otáhal, Kráľ. Vyloučení: 7:10. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 982. Střely na branku: 35:34. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka – Valenta, Hamšík, Staněk, Malák, Zajíc, Pěnčík – Jiránek, Jáchym, Routa – Burian, Ostřížek, Jansa – Novák, Vlach, Slanina – Machač, Venkrbec, Maruna – Jandus.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Klimíček, Lemcke, Krenželok, Voráček, Sedlák, Mlčák – Šlahař, Vachovec, Šoustal – Berisha, Pšurný, Vildumetz – Hrníčko, Hudeček, Gřeš – Střondala, Toman, Christov.

Porubští bojovníci v úvodní čtvrthodině vyfasovali tři tresty a 111 sekund se museli bránit dokonce ve třech. Těžké chvíle však ustáli skvěle. Nejen že neinkasovali, ale navrch sami udeřili. Tomáš Šoustal při dvojnásobném oslabení pláchl Jestřábům, poté si z nich udělal dobrý den, vysekl perfektní otočku a nadvakrát překonal Jaroslava Pavelku.

RT TORAX si v první polovině utkání při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě počínal skvěle, na startu druhé části přetavil v gól hned svou první přesilovku. Zase v tom měl prsty Šoustal. Přiklepl puk na modrou Adamu Sedlákovi a ten střelou zápěstím prostřelil prostějovského brankáře, který toho přes dobře clonícího útočícího hráče asi moc neviděl.

Poruba už v generálce na ligu zvítězila v jestřábím hnízdě 2:0, ale stejný výsledek tentokrát nezopakovala. Podobně jako Prostějov inkasovala ve vlastní přesilové hře. Tomáš Jandus našel mezi kruhy Martina Pěnčíka a ten měl dostatek času a prostoru na to, aby si povodil Daniela Dolejše, poslal puk do brány a připravil porubského gólmana o nulu.

A co víc, stejný hráč za necelé čtyři minuty dokonce srovnal krok. Martin Pěnčík při hře čtyři na čtyři dostal znovu až příliš prostoru a po asistenci Viléma Buriana podruhé prostřelil Dolejše. Hosté se ale nepoložili, za 111 sekund zase vedli díky důrazu Romana Pšurného, jenž se utrhl a podobně jako Šoustal protlačil kus černé pryže za Pavelku.

Gólové hody ve třetím dějství pokračovaly, zanedlouho bylo znovu vyrovnáno. Nahození Staňka od modré šikovně protečoval Roman Vlach a Dolejš nestačil zareagovat. Skóre 3:3 už se pak do třetí sirény nezměnilo. V prodloužení mohli rozhodnout Jestřábi, ale přesilovku čtyři na tři nevyužili, a tak drama musely rozseknout až samostatné nájezdy.

Ty opanovali porubští borci. Hned v úvodní sérii svou druhou trefou v utkání chladnokrevně rozhodl Roman Pšurný, ve druhé přidal pojistku Aaron Berisha. Daniel Dolejš vyzrál na všechny čtyři střelce Jestřábů a vychytal druhé nájezdy v sezoně. RT TORAX, už i s posilou Danielem Krenželokem, si v tabulce polepšil na čtyři body a je osmý.

Už v sobotu měl doma vyzvat Přerov, ale z důvodu konání kvalitně obsazeného para hokejového turnaje v RT TORAX Aréně bylo střetnutí odloženo až na 10. února. Další utkání tak čeká svěřence trenéra Jiřího Režnara v pondělí 26. září na litoměřickém ledě, v pátek 30. září pak hrají v Sokolově a sérii venkovních zápasů zakončí den nato na Slavii.

Ohlasy k utkání

Aleš Totter (LHK Jestřábi Prostějov): Bohužel nehrajeme celých šedesát minut. V prvních dvou třetinách jsme hráli špatně, ve třetí jsme tedy stáhli hru na tři formace, abychom dali mužstvu impuls. Za stavu 2:2 jsme dostali laciný gól, ale naštěstí jsme znovu vyrovnali. Soupeř zaslouženě bral druhý bod po nájezdech, protože jsme nevyužili přesilovku v prodloužení. Další kaňkou je zranění kapitána Martina Nováka, který nedohrál. Čekáme na výsledky vyšetření.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): S dvěma body z Prostějova jsme spokojeni, ale mohly být tři. Je to škoda, protože jsme při vedení 2:0 dostali hloupé góly. Takový tým, jaký tady máme, se nesmí po inkasování bát, bohužel jsme dostali další branku. Pak jsme dali na 3:2, už to vypadalo zase lépe, ale přišla další hrubka a 3:3. Přestáli jsme tady sedm oslabení, musíme zlepšit disciplínu. Bylo by špatné, kdyby nás rozhodčí zařadili do škatulky týmů, které jsou ve faulech hodně aktivní.