Série domácích vítězství je u konce, podruhé v sezóně Poruba podlehla Frýdku-Místku

14.11.2012, Adam Bagar

Po kvalitním představení na ledě prostějovských Jestřábů čekal porubské hokejisty celek Frýdku-Místku. Od začátku utkání byla k vidění vyrovnaná bitva. V první třetině sice dostal RT TORAX do vedení Martin Buček, ale Frýdečtí dokázali ve druhé části výsledek zcela otočit na svou stranu třemi přesnými zásahy. V závěrečné tercii si sice Porubští vytvořili tlak, ale ten vedl jen ke snížení. Podruhé se mezi úspěšné střelce zapsal Martin Buček. Nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře a Poruba tak podlehla Frýdku-Místku 2:3. Ukončila tak navíc domácí neporazitelnost pod trenérem Tomášem Sršněm. Další mač sehraje v sobotu na ledě Karviné.

2. liga - skupina Východ - 16.kolo st 14.11.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Frýdek-Místek
2:3(1:0, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Buček (Pavlačka, Hruzík), 56. Buček (Prokop P.) – 23. Slovák (Rozum), 31. Kopún (Ovšák, Slovák), 39. Ovšák (Rozum, Kopún). Rozhodčí: Czubaj – Vengřín M., Záviský. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 284. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich – Šindelář, Wolf, Hruzík, Prokop P., Zientek, Prokop L., Vychodil – Hašek, Krayzel, Vaněk – Buček, Pavlačka, Seidler – Sedlář, Vrána, Holuša – Galajda.
HC Frýdek-Místek: Láníček – Ovšák, Měkýš, Teper, Štubňa, Hrubý, Slovák, Suchý, Rozum, Krutil, Sluštík J., Sluštík O., Gogolka, Tomis, Kanko, Gajda, Škatula, Slovák, Kopún.

Hned v úvodu utkání se mohlo skóre měnit na obou stranách. Nejprve hosté nedokázali využít závaru před Gleichovou brankou a z protiútoku trefil Hašek jen pravou tyč. Jako první se nakonec ve vyrovnané bitvě radovala Poruba. Celou akci začal Hruzík, který našel na útočné modré Pavlačku a ten ještě vylepšil pozici pro Martina Bučka. Porubská sedmaosmdesátka se trefila přesně mezi Láníčkovy betony.

Nadále byl k vidění vyrovnaný hokej. Na jedné straně nepřekvapil Láníčka u levé tyče Krayzel, na druhé chyběly Gogolkově tvrdé střele jen centimetry. Jelikož branka už v první tercii nepadla, odcházelo se do šaten za těsného domácího vedení 1:0.

Druhá třetina patřila Frýdku-Místku, a to především brankově. Rychlou akci zakončoval po Rozumově přihrávce Petr Slovák a kotouč si našel skulinu mezi Gleichovými betony. Hosté pokračovali ve své aktivitě a domácí gólman se měl co ohánět, většina střeleckých pokusů ovšem brankový prostor minula. Pohlednou akcí se na druhé straně prezentoval RT TORAX. Hašek poslal puk před branku na Vaňka, jenž ve velké šanci trefil jen připraveného Láníčka.

Trestalo se hned vzápětí na druhé straně kluziště. Zmatky v porubské defenzívě nakonec ukončil až nekompromisní střelou Marek Kopún. Hosté tak mohli být rázem spokojenější. V závěru třetiny navíc mohlo být na frýdecké střídačce ještě veseleji. Pohlednou akci zakončoval z ideální palebné pozice mezi kruhy obránce Milan Ovšák. Na jeho přesně mířenou střelu Gleich nemohl reagovat a Poruba tak před poslední třetinou ztrácela dva góly.

Frýdečtí hokejisté se v závěrečné periodě soustředili především na obrannou činnost a Poruba si tak vytvářela územní převahu, ovšem do šancí se dostávala jen velmi těžko. Láníček si sice připsal řadu zákroků, ale většina z nich nebyla z kategorie složitějších. Až pět minut před koncem se domácí dočkali v přesilové hře. Martin Buček prokázal důraz na brankovišti a dotlačil kus černé pryže za Láníčka.

Poruba se nadechovala k závěrečnému tlaku, ale v tom přišel faul a bylo prakticky po nadějích. Přesto domácí ještě zkusili hru bez brankáře, ale ani ta ke srovnání nevedla. Frýdek-Místek si tak po výsledku 2:3 odváží z Poruby po trpělivém výkonu cenné tři body. Ty jej pousnuly na šestou příčku tabulky, naopak Poruba je již osmá.

Ostatní výsledky 16. kola II. ligy – sk. Východ:

HC AZ Havířov 2010 – LHK Jestřábi Prostějov 11 : 1
HC Nový Jičín – VHK Vsetín 3 : 6
HC ZUBR Přerov – HC Baník Karviná 4 : 1
HC Bobři Valašské Meziříčí – HC Slezan Opava 3 : 4 pr.

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Zápas se mi nehodnotí dobře, protože dvě třetiny byly z naší strany velice špatné. Už v první třetině, kdy jsme sice vedli 1:0, byl náš výkon takový matný, málo jsme bruslili a nechodili jsme před branku. Ve druhé třetině jsme v tom pokračovali, udělali jsme hrubé chyby a soupeř nás potrestal. O přestávce jsme provedli nějaké korektury v sestavě, výkon se zvedl, bylo to prakticky jen na jednu branku, ale nepodařilo se nám vyrovnat a kontaktní branku jsme dali pozdě. Myslím si, že závěr zápasu ovlivnil rozhodčí, u zákroku na Marka Sedláře mělo být rozhodně vyšší vyloučení a hráli bychom tak téměř do konce zápasu přesilovku.

Jan Vavrečka (HC Frýdek-Místek): Připravili jsme se na velmi dobré mužstvo, chtěli jsme hrát střední pásmo a to se nám dařilo. Víme, že jsme schopni tři, čtyři góly za zápas dát, ale v posledních zápasech jsme měli problém uhájit vítězství. Poruba hrála doma a měla tudíž více střeleckých příležitostí, hlavně ve třetí třetině. Zodpovědně jsme to ubránili a hráli jsme dobře střední pásmo. Nabádal jsem kluky ať jsou trpěliví, i za stavu 1:0 pro Porubu, nakonec se to vyplatilo. V předchozích zápasech jsme zbytečně otevírali hru, dneska jsme hráli šedesát minut perfektní trpělivý hokej.