Poruba si vyšlápla na lídra ligy! Vsetín porazila vysoko 4:0

dnes, Pavlína Vítková

Poruba ve šlágru 16. kola MAXA ligy hostila na své půdě hráče vedoucího celku tabulky, VHK ROBE Vsetín. A Ostravané do boje s ligovým lídrem naskočili nebojácně. Před domácími fanoušky vydřeli výhru v poměru 4:0.

MAXA LIGA - 16.kolo so 26.10.16:00
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
4:0(1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Berisha (Vachovec), 38. Razgals (TS), 49. Prčík (Střondala, Šoustal), 56. Christov (Klímek, Kotala). Rozhodčí: Pilný, Zeliska – Frais, Vašíček. Vyloučení: 5:5, navíc Prčík (POR) a Hořanský (VSE) 5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2134. Střely na branku: 20:23. Průběh utkání: 4:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Nilsson, Ježek, Prčík, Gutwald, Sedlák, Doudera, Bartko, Voráček – Střondala, Šoustal, Razgals – Kotala, Klímek, Christov – Berisha, Vachovec, Gřeš – Mrázek, Krenželok, Šedivý.
VHK ROBE Vsetín: Lukáš – Zahradníček, Stříteský, Srdínko, Teper, Jenáček, Smetana, Ďurkáč – Jonák, Klhůfek, Rob – Jandus, Prokeš, Hrňa – Šmerha, Dědek, Brož – Bláha, Matějček, Hořanský.

První minuty zápasu nabízely svižný hokej, hra ale postrádala střely na branku. Za domácí se chtěl ukázat Vít Christov, kotouč mu však těsně před vsetínskou klecí ujel. V deváté minutě nicméně ostravské tribuny mohly slavit. Aaron Berisha totiž využil přihrávku od Michala Vachovce a prostřelil gólmana Lukáše. Zapsal tak svůj první gól v letoším ročníku a poslal RT TORAX do vedení.

Poté začaly být na ledě znatelné emoce. Tomáš Šoustal nejprve dostal trest za sekání. Luboš Rob a Vít Jonák tedy zaměstnávali Daniela Dolejše. Duo Matěj Prčík a Adam Hořanský posléze neudrželo nervy a vykoledovalo si vyloučení za bitku. O necelou minutu později se pak objevili další hříšníci, tentokrát Ondrej Šedivý a Jakub Teper. Napětí tudíž rostlo. Branka z toho ale nebyla. Po zaznění sirén se ale schylovalo k hromadné šarvátce, když na led naskákal dav hráčů. Sudí nicméně situaci zvládli vyřešit.

Prostřední část odstartovala trestem pro Luboše Roba, jenž se provinil nedovoleným bráněním. Porubané ale při své výhodě nic kloudného nevymysleli. Poté se role obrátily a na trestnou lavici zamířil kapitán Lukáš Krenželok, Poruba totiž chybovala při střídání a měla příliš hráčů na ledě. Ani Valaši ovšem přesilovku nezužitkovali. Do ofenzivy se tlačili například Rob, Klhůfek či Zahradníček, Dolejš byl ale ostražitý. Aaron Berisha a Tomáš Jandus následně museli pykat za hrubost. Skóre však zůstalo beze změn. V čase 37:30 se ale Šimon Jenáček dopustil podrážení, což vedlo k trestnému střílení. To proměnil lotyšský snajpr Frenks Razgals a navýšil na 2:0.

Vsetínští tedy museli v koncovce dotahovat ztrátu, porubská defenziva ovšem fungovala dobře a nedávala hostům prostor. Tomáš Šmerha se navíc v osmačtyřicáté minutě dopustil podrážení, RT TORAX se tak mohl natlačit před Jana Lukáše. A v čase 48:13 z toho byla třetí ostravská branka. Jejím autorem byl dvacetiletý obránce Matěj Prčík. O malý zázrak se ještě pokoušeli Adam Srdínko, Štěpán Matějček nebo Luboš Rob, Dolejš ale nechtěl přijít o čisté konto. A tak ještě jednou udeřil Režnarův výběr. Zhruba čtyři minuty před koncem skóroval z dorážky Vít Christov. RT TORAX tudíž zapisuje jednoznačnou výhru a tři body do tabulky.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Pro všechny to byl parádní úžasný zápas. Měl playoffový náboj, hráli dva soupeři, kteří hráli takticky vyrovnané utkání, a dnešek potvrdil sílu obou týmů. Byl to výborný zápas z obou stran. Z naší strany to byl týmový výkon a musím pochválit od Ďolíka (Dolejše – poz. red.) až po posledního hráče. Hráli jsme zodpovědně, to co jsme měli a diváky jsme jistě svou hrou i výhrou potěšili. Děkujeme jim za výbornou podporu a doufáme, že to takto zase půjde z naší strany dál, aby diváci opět na nás přišli.

Luboš Rob (asistent VHK ROBE Vsetín): V sezóně někdy přijde utkání, kdy nedáte ani branku a taky že se utne vítězná vlna. Myslím si ale, že jsme byli dvě a půl třetiny o něco lepším týmem, jen nám vázla koncovka. Nemůžeme dneska mužstvo za to nějak hanit, myslíme si, že jsme podali dobrý výkon. Ty porážky přichází a nejenom vítězství, ale i prohry tým posouvají.



×
Odehrané v 16:00 | Muži
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
×
Odehrané v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC RT TORAX Poruba