Poruba zapisuje další tříbodový zisk, tentokrát si na svém ledě těsně poradila s Kolínem

dnes, Patrik Rošič

Ve středu 23. října odehrála Poruba další domácí zápas, když do Ostravy přijel změřit síly Kolín. Jako první se do vedení dostali hosté, ale Poruba dokázala včas vyrovnat a díky Ondřeji Romanovi, který využil dvakrát přesilovku, dokonce přehoupla zápas na svou stranu. Kolín dokázal ještě snížit, na vyrovnání ale už nestačil a Poruba tak ubránila výhru za tři body.

MAXA LIGA - 15.kolo st 23.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
SC Marimex Kolín
3:2(1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Ježek (Krenželok, Šedivý), 33. Roman (Kotala, Mrázek), 34. Roman (Kotala) – 11. Gardoň, 51. Hujer (Piegl, Pinkas). Rozhodčí: Kubičík, Rapák – Bartoň, Bezděk. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 694. Střely na branku: 30:37. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Nilsson, Ježek, Gutwald, Sedlák, Doudera, Bartko – Střondala, Roman, Razgals – Kotala, Šoustal, Christov – Berisha, Vachovec, Gřeš – Mrázek, Krenželok, Šedivý
SC Marimex Kolín: Soukup – Havlín, Sýkora, Křepelka, Hampl, Piegl, Pinkas, Tůma – K. Lang, Skořepa, Dlouhý – Ouřada, Kloz, Všetečka – M. Lang, Chalupa, Pokorný – Gardoň, Malínek, Síla – Hujer

Jako první se do šance dostali hokejisté Kolína. Dolejše prověřili Kryštof Lang s Adamem Dlouhým, domácí brankář první zákroky zvládl. Do velké šance se na druhé straně dostal Petr Mrázek, ten však prázdnou bránu trestuhodně přestřelil. V polovině periody se do velké šance dostal Lukáš Doudera, který ujížděl sám proti Soukupovi a moc nechybělo, aby se Poruba poprvé radovala. Naopak na druhé straně se dostal do šance Matěj Gardoň, jenž to zkusil a vyšlo. Přízemní střelou tak poslal Kolín do vedení. Domácí obdrželi od svého soka velkolepou možnost vyrovnat, jelikož Kolín třikrát v krátké době fauloval. Porubané však nabídnutou možnost nevyužili. Blížila se první siréna a domácí nakonec i vyrovnali. O první porubskou radost se postaral Aleš Ježek.

V druhé části se do větší šance dostali jako první domácí. Gřeš objel bránu a snažil se dostat puk zpoza branky za čáru. Potom se snažil ze vzduchu tečovat nahození Šedivý. Ani on však úspěšný nebyl. Následně se mohl dostat do vedení Kolín, protože sehrával přesilovku, Porubané dokázali však odolat. O pár minut později vyfasoval Všetečka čtyřminutový trest a domácí potrestali dokonce dvakrát. Porubu dokázal dostat do vedení Ondřej Roman, který i vzápětí navyšoval na 3:1.

Do třetí dvacetiminutovky vkročili hosté s přesilovkou, kterou dohrávali z předešlé třetiny. Domácí zbytek oslabení ubránili. Na druhé straně se dostal do šance Razgals a po něm i Berisha, ani jeden ale nebyl úspěšný. Naopak před Dolejšem se činil Jakub Hujer, který snížil na rozdíl jediné trefy. V závěru to zkoušel Kolín ještě bez brankáře, vyrovnat se hostujícímu celku už nepodařilo.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Hokej se dnes asi nemusel divákům moc líbit, za což by si zasloužili k poděkování, že nás přišli podpořit, ale také omluvu. Nepředvedli jsme dobrý výkon, ovšem vyhráli jsme a to se počítá. Někdy bušíte na bránu, máte plno střel a prohrajete, jindy to je obráceně. Ano říká se, že kdo nedá gól pět na tři tak si nezaslouží vyhrát. Jsem ale rádi, že jsme vedení 3:2 v závěru třetiny udrželi. Kluci zregenerují a budeme se připravovat na další zápas. Střed tabulky je hodně vyrovnaný a každé kolo může vše změnit.

Petr Martínek (asistent SC Marimex Kolín): Věděli jsme, že nás čeká extrémně těžký soupeř. Minulé kolo jsme totálně propadli s Prostějovem a chtěli jsme si dnes v Porubě napravit reputaci. Myslíme si, že jsme předvedli hodně dobrý výkon, jsme jím potěšeni a nemáme se rozhodně za co stydět. Bohužel utkání rozhodla naše nedisciplinovanost. Zbytečně jsme diskutovali s rozhodčími a byli oslabeni dvě plus dvě minuty, které Poruba dokázala využít. Jinak jsme byli rovnocenným soupeřem a v poslední třetině jsme byli jasně lepším celkem. Dokázali jsme vsítit kontaktní branku, ale pak už nám scházelo to pomyslné štěstíčko, které jsme v minulém zápase hodně urazili.



×
Odehrané v 18:00 | Muži
HC RT TORAX Poruba 2011
SC Marimex Kolín