Hokej bude potřetí o Kapku lepší

Hokej bude potřetí o Kapku lepší

Lukáš Bajgar, 30.01.2022
4. února si lidé po celé planetě připomínají Světový den boje proti rakovině. A právě oranžová barva je barvou symbolizující boj proti tomuto zákeřnému protivníkovi. Proto i třetí ročník projektu O Kapku lepší hokej klade důraz na oranžové prvky, které pomáhají šířit povědomí o této zákeřné chorobě. Ve spojení fanoušků, hráčů, trenérů a všech hokejových činovníků můžeme všichni společně pomoci, aby děti a rodiny, které na tohoto soupeře narazí, měly v nemocnicích příjemnější podmínky, které mohou pomoci ke zlepšení psychického i zdravotního stavu. A to právě prostřednictvím Nadačního fondu Kapka naděje, který spolupracuje s více než 50 nemocnicemi v České republice.

Jak budeme pomáhat?

Forem, jak se do projektu zapojit a přispět na pomoc dětem s poruchami krvetvorby, je několik:

  1. Přispět formou DMS (dárcovské SMS)
  2. Přispět pomocí platbou přes QR kód ze svého internetového/mobilního bankovnictví
  3. Zakoupit si oranžovou stužku projektu na vybraných stadionech či online
  4. Vydražit jeden z originálních dresů z Tipsport extraligy, Chance ligy nebo národního týmu
  5. Zakoupit si produkt z edice O Kapku lepší hokej ve Fanshopu českého hokeje
  6. Koupí speciálních hokejových LIVE kartiček (budou připraveny po odehrání zápasů)

Proč pomáhat?

Možná jste to právě vy, kdo si nyní podobnou životní cestou prochází. Možná vaši nejbližší, rodina. Sami víte, o jak citlivé téma se jedná. Nikdy nevíte, zda právě vy a vaše děti nebudete potřebovat pomoc, kterou všechny nemocnice a oddělení dětské hematologie a onkologie nabízejí. Všem, kteří se do projektu zapojí, moc děkujeme!

Tváře 3. ročníku projektu je rodina Klimtových

Tomáš Klimt je bývalý profesionální hokejista, jenž odehrál v extralize a první lize v součtu přes 1000 utkání. Má také bronzovou medaili z juniorského MS. Žádný z hokejových zápasů však nebyl tak náročný, jako ten, který mu přichystal život po konci s aktivní kariérou. Obě jeho dcery totiž musely podstoupit transplantaci kostní dřeně. Mladší Sárinka v jedenácti letech. Kvůli tomu musela celá rodina projít testy a i u starší dcery Karolínky se nakonec muselo vzhledem k riziku přistoupit k transplantaci kostní dřeně v jejích patnácti letech. Dnes už je rodina Tomáše Klimta zdravá a užívá si společné chvíle. Na život pohlíží trošku odlišným pohledem a je moc vděčná nejen Nadačnímu fondu Kapka naděje, ale i všem lékařům, kteří pomohli jejich dcerám těžké nástrahy života překonat. O zapojení do projektu O Kapku lepší hokej nepřemýšleli ani vteřinu, protože chtějí maximálně pomoci všem lidem, které potaká stejný osud. A za to jim patří velké poděkování.

Zapojení klubů Chance ligy

Všechny kluby Chance ligy ledního hokeje se do projektu zapojí v termínu 2. – 5. 2. 2022. V každém utkání budou hokejisté i rozhodčí nastupovat se speciálními přelepkami helem s logem projektu, hráči budou mít oranžové omotávky a další oranžové prvky, trenéři oranžové stužky. HC RT TORAX Poruba 2011 bude mít pro kapitána Michala Barinku nachystán speciální dres s oranžovými prvky jako mají týmy v Tipsport extralize. Tyto dresy se následně budou dražit ve prospěch projektu O Kapku lepší hokej. Stejně jako podepsané puky a další.

O projektu

Projekt O Kapku lepší hokej vznikl v roce 2020 ve spolupráci BPA sport marketing a Nadačního fondu Kapka naděje. Od té doby bylo na pomoc dětským pacientům s poruchami krvetvorby v hokejovém hnutí vybráno téměř 1,2 milionu korun.