Ve slezském derby vítězí porubští junioři! Havířov porazili těsně 3:2

23.02.2024, Eva Suchánková

V pátek 23. února zavítali do Poruby mladíci z nedalekého Havířova. Junioři v rámci 36. kola Ligy juniorů odehráli poměrně ostrý a velmi zajímavý zápas, v němž nakonec zvítězili domácí.

Liga juniorů - 36.kolo pá 23.2.19:00
HC RT TORAX Poruba 2011
AZ Heimstaden Havířov
3:2(0:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 32. Kalužík (Kosina, Koida), 43. Hansel (Sobol P.), 56. Hansel (Sobol P., Svozil) – 4. Vizváry (Juřík), 57. Kubečka (Juřík, Kolat). Rozhodčí Čelechovský – Hladík, Návrat. Vyloučení: 8:4, navíc Juřík (HAV) 5min. a Zálesňák (HAV) 5+OK. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2. Diváci: 70.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mareček – Ševčuk, Kalužík, Bodnar, Janeček, Telnov, Kosina, Karal – Šrubař, Krásnohorský, Veselý, Hansel, Skřipčák, Koida, Svozil, Matějka, Sobol, Chromišin, Graněčný
AZ Heimstaden Havířov: Michalik – Maršálek, Kreutz, Jurček, Bohatý, Čmiel, Bortoli, Juřík – Toma, Kolat, Middleton, Zálesňák, Vizváry, Bielesz, Kubečka, Lipka, Apolenář, Konesz, Kósa, Jarolím

Do zápasu vstoupili aktivněji havířovští. Ti hned ve 4. minutě využili z hole Richarda Vizváryho. Na další gól se ale muselo počkat až do druhé třetiny. Teprve ve 32. minutě dokázali domácí srovnat zásluhou Jakuba Kalužíka, který dokázal puk v početní výhodě vsítit mezi tři tyče. Začátek poslední části utkání patřil Porubanům a přesné trefě Tomáše Hansela. Na domácí tým poté čekala pětiminutová přesilovka, tu ale využít nedokázali. Přesto však necelých 5 minut před koncem utkání vedli o dva góly, a to ve chvíli, kdy opět přesně zamířil do klece hostujících Tomáš Hansel. Havířovští ještě dokázali rychle odpovědět a snížit brankou Nikolase Kubečky. Avšak ke srovnání stavu již nedošlo.