Junioři nestačili na Slavii, padli 2:5

18.02.2024, Eva Suchánková

V neděli 18. února odehráli Porubané 35. kolo Ligy juniorů. Na led RT TORAX ARENY zavítali mladíci z hlavního města a i přes veškerou snahu Ostravanů si domů odvezli 3 body.

Liga juniorů - 35.kolo ne 18.2.15:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Slavia Praha
2:5(2:2, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 4. Martiňák (Kalužík), 12. Svozil (Sobol P. ) – 2. Janoušek (Sýkora), 8. Sýkora, 42. Jokl (Hlavička), 59. Sýkora (Štípek), 60. Krums (Vašíček). Rozhodčí Gebauer – Tvrdý, Freis. Vyloučení: 7:6, navíc Chromišin (POR) 5+OK a Jokl (SLA) 5+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5. Diváci: 100.
HC RT TORAX Poruba 2011: Sobol S. – Ševčuk, Kalužík, Bodnar, Janeček, Telnov, Kosina, Karal – Hansel, Skřipčák, Dobša, Koida, Graněčný, Sobol P., Matějka, Veselý, Šrubař, Svozil, Chromišin, Martiňák
HC Slavia Praha: Tesař – Hubinka, Brotánek, Jokl, Hron, Sýkora, Málek – Krums, Vašíček, Štípek, Hasman, Filip, Vosmík, Kříženecký, Sander, Hlavička, Štípek, Janoušek, Kucharčík, Šámal

Začátek utkání byl velmi divoký, gólově jej ve druhé minutě započali hosté z hole Mikuláše Janouška. Porubští se však nezalekli a o necelé dvě minuty později srovnali z hole Radka Martiňáka. Zanedlouho se však znovu do vedení dostali Pražané, jejichž střídačku rozjásal Jakub Sýkora. Ani po této akci se ale domácí nevzdali. Zásluhou Daniela Svozila odcházely týmy po první třetině do kabin za stavu 2:2.

Ačkoli se Porubanům naskytla velká příležitost v podobě dvojí přesilové hry, a to na dlouhou minutu a půl, druhá třetina branku nepřinesla.

O vítězi rozhodla poslední část utkání, krátce po jejím začátku se trefil přesně mezi tři tyče Tomáš Jokl. Hra se poté začala přiostřovat, až to nakonec vyústilo v pětiminutovou přesilovku pro domácí, tu ale využít nedokázali. V 59. minutě se poté podruhé v utkání prosadil Jakub Sýkora. Tečku za zápasem pak udělal Ernests Krums, který 7 sekund před koncem upravil stav na 2:5.