Gumanův hurikán v Kadani neutichl, Trhači ale přesto slaví. Poruba padla u posledního

05.12.2018, René Chyla

Porubští hokejisté vstup do druhé poloviny Chance ligy nezvládli, když na severozápadě Čech podlehli poslednímu týmu z Kadaně 2:3. HC RT TORAX sice vyrukoval s klenotem Tomášem Gumanem, jeho dva body ale tentokrát na výhru nestačily. Porubský útočník trefil v závěru ještě tyč, nicméně powerplay žádný zvrat už nepřineslo.

CHANCE LIGA - 31.kolo st 5.12.18:00
SK Trhači Kadaň
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2(1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Tupý (Homer, J. Müller), 32. Klíma (Kůs, Chlouba), 40. J. Holý (Kůs, Chlouba) – 16. Guman (Hudeček, J. Káňa), 44. Hudeček (Guman, J. Káňa). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Tvrdík, Rubáš. Vyloučení: 5:6, navíc Šulek, Novák (oba KAD) a Matějíček (POR) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 25:32 (8:10, 8:9, 9:13). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.
SK Trhači Kadaň: Kantor – Novák, Foltýn, R. Procházka, J. Holý, Seemann, J. Müller, Popela – Chlouba, Kůs, J. Svoboda – Rezek, Šťovíček, Klíma – Maršoun, Rindoš, Šulek – Homer, Tupý
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Slavík, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Adam, Padrnos – J. Káňa, Hudeček, Guman – Dufek, Vymazal, Kanko – Jankovský, Václavek, Ollender – Fojtík

Hvězdy zápasu

Tomáš Guman (POR) (1+1)
Jaroslav Kůs (KAD) (0+2)
Jan Hudeček (POR) (1+1)

Tupý z první střely oživil Trhače, z Poruby vyčníval Guman

Porubští hokejisté začali utkání v Kadani daleko aktivněji než domácí tým a hned v úvodu se nebezpečným bekhendem do brankoviště prezentoval Petr Kanko, toho ale Pavel Kantor vychytal. Následně se před branku prodral hladový Samuel Ollender, ani on ale se svým pokusem neuspěl. Naproti tomu domácí Trhači prakticky z první šance udeřili. V čase 6:54 nahrával David Homer z levého kruhu na střed hřiště, kam si sjel Jiří Tupý, jenž propálil Hynka Kůdelu – 1:0. Hra následně příliš krásy nepobrala, na vyrovnání museli diváci čekat skoro deset minut. To si totiž na pravý kruh nabruslil Tomáš Guman a přesnou muškou vymetl levý růžek Kantorovy klece – 1:1. HC RT TORAX mohl jít o chvíli později dokonce do vedení, jelikož se Tomáš Guman dostal s Janem Káňou do přečíslení. V něm sice nová posila na milimetr přesně našla přihrávkou ostravského patriota, jeho střelu ale zblokoval jeden z domácích.


Kadaň uštědřila ve druhé třetině Porubě lekci z produktivity

Druhou třetinu otevřela šance Tomáše Gumana, který tentokrát najížděl do dobré pozice na levé straně, kadaňský gólman ale odolal. Zhruba v polovině základní hrací doby byli Ostravané vyloučeni dvakrát v krátkém sledu a před domácím týmem tak zívala početní převaha pět na tři trvající přesně 73 vteřin. Ta byla ale nakonec nedobrovolně zkrácena, jelikož Trhači rozjeli přesilovkovou kombinaci, na konci níž byl Lukáš Klíma, který dělovkou na vzdálenější tyč poslal domácí klub do vedení – 2:1. I Porubští ale měli možnost početní výhody, tu ale ostravský tým nevyužil, a tak platilo staré známé nepsané pravidlo nedáš – dostaneš. V čase 39:13 nahrával Roman Chlouba Janu Holému, který si mohl po chybě Luboše Adama nabruslit do lepší pozice a poslat Trhače do trháku – 3:1.


Guman zařizoval snížení, pak nastřelil tyč. Kantor čaroval a dovedl Kadaň ke třem bodům

A totéž platilo také na druhé straně v úvodu poslední části. Zatímco Kadaň neproměnila přečíslení v čele s Martinem Šťovíčkem, hosté snížili a zadělali na pořádné drama. Tomáš Guman dal nabídku Janu Hudečkovi, který bez milosti propálil Pavla Kantora – 3:2. Další šance Poruby ale zůstaly bez odezvy a po menším tlaku si vzali opět slovo domácí Trhači. Ti si vydobyli dvě přesilovky, v nich ale Hynek Kůdela zůstal neoblomný, a držel tak svůj tým stále nad vodou. Hra se přelévala ze strany na stranu a poté, co Flašarovy svěřence zachránila branková čára Kůdelovy branky se v dobrých pozicích ocitl Michal Vymazal s Petrem Kankem, ani jeden však Pavla Kantora překonat nedokázal. Tým Poruby vybral necelé tři minuty před koncem oddechový čas, který málem zapůsobil jako svěcená voda. V čase 58:24 nastřelil Tomáš Guman tyč, pak už šli Ostravané do šesti. Ani powerplay ale hostujícím hráčům nepomohl, a tak Kadaň porazila Porubu ve 31. kole těsně 3:2.


Ohlasy k utkání

Roland Wágner (SK Trhači Kadaň): Výborné tři body. Nebylo to vůbec lehké utkání. Celý zápas jsme podle mého názoru měli trochu víc ze hry. Kdybychom proměnili vícero šancí, tak by bylo klání rozhodnuté dříve. Porubě se podařilo vsítit branky po našich hrubých chybách a odraženém puku. Chtěl bych pochválit brankáře za vynikající výkon, jelikož většinu šancí hostujících hráčů pokryl. Budeme se snažit, abychom výkony zlepšovali, a tím přilákali i více fanoušků na kadaňský stadion. Příště nás čeká Vsetín, od kterého jsme dostali dvakrát jedenáct gólů. Určitě tam však nejedeme dopředu s tím, že neuspějeme. Jedeme se do Vsetína porvat o co nejlepší výsledek. Musíme důsledně dodržovat systém hry hodně do obrany a hrát aktivně, nikoliv pasivně. Nebude to lehké, ale vyhrát se dá ve koneckonců všude.

Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba 2011): Jsem naštvaný. Přijeli jsme opět v okleštěné sestavě a ve druhé třetině nás přibrzdila oslabení, z kterých jsme inkasovali dvě branky. V poslední dvacetiminutovce jsme si vytvořili tlak, vytvořili jsme si šance. Bohužel jsme nedokázali srovnat.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011