Mistry tentokrát potrápili, když snížili tříbrankové manko, ale na body už nedosáhli

19.09.2015, Gabriela Juříková

V přípravě se Porubským starším dorostencům s Třincem nikterak nedařilo, ale první vzájemný extraligový zápas si vedli celkem skvěle. Ve Werk aréně sice po dvou třetinách prohrávali 3:0, ale poslední dvacetiminutovka patřila svěřencům trenéra Rambouska, když se při hře 4/4 prosadil Střondala a po dvou krátkých dvojnásobných přesilovkách tu klasickou proměnil v kontaktní branku Milan Vospálek. V posledních devíti minutách třetí třetiny Oceláři soupeře k brance už moc nepouštěli a jednobrankové vedení si do poslední vteřiny třetí třetiny pohlídali. V příštím kole, 25. září, čeká dorostence RT TORAX Poruba nepříjemný Zlín.

NOEN extraliga staršího dorostu - 6.kolo so 19.9.18:00
HC Oceláři Třinec
HC RT TORAX Poruba
3:2(2:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Plitko (Lacka, Przybyla), 18. Lacka (Vochozka), 31. Lacka (Mach, Przybyla) – 45. Střondala (Krása), 51. Vospálek (Dang, Bijota). Rozhodčí: Czubaj – Stonavský, Tomis. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 381. Střely na branku: 31:22. Průběh utkání: 3:1, 3:2.
HC Oceláři Třinec: Ovčaří – Hrachovský, Krzak, Michálek, G. Radzienciak, Klocek, Brabec, Timotej Marguš – Raška, Plitko, Vochozka, Mach, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Kalus, Najsar
HC RT TORAX Poruba: Škoda (31. Bayer) – Prepsl, Krása, Vondál, Dobeš, Balcárek, Skokan, Prokeš, Bijota – Irgl, Střondala, Krupa – Dang, Malát, Vospálek – Havránek, Stach, Timura – Klíma, Dlouhý, Plachý

V úvodu zápasu si Oceláři zahráli v početní výhodě, byli to ale hosté z Poruby, kdo hrozil. Střely Irgla i Krásy dokázal gólman Ovčaří vyrazit mimo tři tyče. V další přesilové hře domácích byli velmi blízko gólu Najsar s Kalusem, kteří si však u odkryté části branky navzájem překáželi a zakončit tak nedokázal ani jeden. Následně dostal velký prostor po zaspání třineckých hráčů během střídání Dobeš, ale nemířil přesně na cíl.

První gól padl až ve čtrnácté minutě střetnutí, když po menším závaru před Škodou uklidil kotouč do sítě Daniel Plitko. O tři minuty později bylo na třinecké střídačce ještě veseleji, když se po nepřehledné situaci před brankou hostů prosadil Jakub Lacka. Na to mohli hráči Poruby odpovědět v přečíslení v závěru první třetiny, jenže Střondalovi chyběl krok k přihrávce svého spoluhráče.

Další pokus o snížení se hostům naskytl v polovině druhé třetiny. Vospálek ale svůj brejk proměnit nedokázal a místo kontaktní branky Poruby padl třetí gól Ocelářů, který po střele z otočky a odrazu o horní tyč zaznamenal Jakub Lacka. Po tomto gólu nastoupil do porubské branky Bayer. Prostřední dvacetiminutovka nabídla ještě jeden únik, tentokrát se na brankáře řítil domácí Plitko, jenže svou šanci využít nedokázal. A ani svou další velkou příležitost hráči RT TORAXU neproměnili, když Vospálek neusměrnil kotouč do odkryté klece.

Start třetí části utkání měli v režii Oceláři. Lacka mohl po přihrávce Vochozky zkompletovat hattrick, proti byl porubský gólman Bayer. Při hře čtyři na čtyři se poprvé prosadili hosté po střele Vojtěcha Střondaly. Třinečtí mladíci poté nabídli Porubě svou nedisciplinovaností hned dvě krátké dvojnásobné početní výhody, ty sice nevyužili, ale při klasické přesilové hře vsítili kontaktní branku. Z mezikruží prostřelil Ovčařího Milan Vospálek. V následujících devíti minutách se Porubským vyrovnat už nepodařilo. Oceláři zabrali v obraně a soupeře již k šancím nepustili.