RT TORAX inkasoval v přesilovkách, o vítězi rozhodovala až sedmá série nájezdů

19.02.2015, Gabriela Juříková

Ve 34. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu, resp. 16. kole skupiny o udržení hostili mladší dorostenci RT TORAX Poruba druhý tým tabulky Warrior Brno. Po hodně nepovedeném zápase v Havířově si potřebovali svěřenci trenérů Sršně a Leksovského zvednout sebevědomí a zvlášť na domácím ledě udělat dobrý výsledek. Zprvu se jim nedařilo cíl naplňovat. Dvakrát inkasovali ve vlastní přesilovce a až proměněná početní výhoda Davidem Takáčem v polovině zápasu nastartovala tým k větší snaze o boj v získání bodů. V šesté minutě třetí třetiny vyrovnával Tomáš Vojtášek. O vítězi nerozhodlo ani prodloužení, takže na řadu přišly nájezdy a až v sedmé sérii zajistil druhý bod pro Warrior Vojtěch Malý.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 34.kolo čt 19.2.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HCM Warriors Brno
2:3sn(0:1, 1:1, 1:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Vojtášek (Bochnak), 46. Takáč (Střondala) – 9. Kunst, 36. Růžička, 65. rozh. naj. Malý. Rozhodčí: Klapetek – Zicháček, Vaculík. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 66. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mrázek – Takáč, Pitucha, Dobeš, Balcárek, Kroček, Pliska – Havránek, Střondala, Žídek – Klíma, Plachý, Mrva – Vojtášek, Bochnak, Voznička Martin
HCM Warriors Brno: Holík – Daněk, Miloš, Jurnečka, Pípa, Kuchař, Rafaj – Mudrych, Kunst, Blaško, Macháň, Růžička, Karpíšek, Chalupa, Dufek, Malý, Bocián

Po pěti minutách hokejového klání zůstal v domácím pásmu ležet brněnský hráč a po konzultaci s rozhodčím byl z ledové plochy vynesen na nosítkách pro zranění kolene. Když v deváté minutě hrála Poruba přesilovku, ujel po levém křídle Ondřej Kunst a kličkou do forhendu otevřel k levé Mrázkově tyči skóre zápasu. V dalším průběhu početní výhody si RT TORAX vypracoval gólové šance, ale vyrovnání se nedočkal. Stejně tak ani ve dvanácté minutě Mrva, když pálil z mezikruží.

V šestnácté minutě druhé třetiny hrála Poruba další přesilovku, jenže se opakoval stejný scénář, jako v úvodní dvacetiminutovce s tím rozdílem, že tentokrát nabral rychlost Jonáš Růžička. Mrázka překonal bekhendovým blafákem pod horní tyč – 0:2. O málo později, tedy o dvě minuty, se dočkal gólu i RT TORAX. Dvoubrankové brněnské vedení snížil Tomáš Vojtášek, který se nejlépe zorientoval před brankovištěm Holíka. Porubský brankář se pak blýskl zákrokem proti Dufkovi.

Domácí se pak připravili o přesilovku, ale při hře ve čtyřech zavřeli soupeře v pásmu a David Takáč po nahrávce Střondaly vypálil od modré a když se puk otřel o brněnského obránce, změnil malinko směr a gólman Holík jej už lovil ze sítě – 2:2. Brňané se dostávali pod větší tlak a otočit zápas mohl Jan Žídek, kdyby puk tečoval více do strany. Další možnost měl v přesilovce, ale Holík včas sklapl betony. Warrior si i v tomto oslabení vytvořil šanci skórovat, tentokrát Blaško Mrázka nepřekonal.

Hra byla otevřená a šlo jen o to, který tým udělá chybu a bude za ni potrestán. První vytvořili domácí, ale společnými silami vše napravili a zažehnali pokus Dufka. Na druhé straně se o získání tří bodů pokoušel nejdřív Žídek a posléze Pliska. Rozhodčí nešetřil rozdělováním trestů a v závěru třetího dějství se opět hrálo ve čtyřech. Velkou šanci při vhazování v pásmu domácích měl Dufek a následně Růžička. Gólman Mrázek držel šanci v získání jednoho bodu za remízu.

V prodloužení žádná gólová akce nerozhodla o majiteli druhého bodu a utkání dospělo v nájezdy. Po základních třech sériích se trefil Střondala a vyrovnával Malý, který nakonec až v sedmé sérii zajistil druhý bod pro Warrior.

Ohlasy k utkání

Pavel Leksovský (RT TORAX Poruba): Začátek byl z naší strany ospalý a ze hry nás dostaly přesilové hry. Naše první pětka, která měla góly dávat, je inkasovala. Jsme ale rádi, že kluci do toho pak šli srdcem a bylo vidět, že chtějí hrát. Z toho vyšla kontaktní branka a následně vyrovnání. Neproměnili jsme několik gólových šancí, ale v kabině jsme kluky pochválili za nasazení, bojovnost díky čemuž jsme získali bod.

Oldřich Kališ (Warrior Brno): Za stavu 2:0 jsme přestali hrát, kluci si mysleli, že to stačí a je hotovo. Jenže pak utkání vzala do svých rukou Poruba a přehrávala nás. Najednou byla lepším týmem a zasloužila si bod. Jsme rádi, že jsme získali ten druhý, i když nájezdy jsou loterie a byly nekonečné. Vždyť rozhodla až sedmá série.