Dorost nestačil na Kometu

06.01.2007, Vladimír Vronka

Dorostenci ostravské Sarezy nastoupili k prvnímu domácímu utkání v roce 2007, soupeřem jim byli dorostenci brněnské Komety. Sareza zaspala úvod utkání, v osmé minutě prohrávala již 2:0. Poté se utkání vyrovnalo, ale domácí produktivita byla o poznání horší než produktivita hostí, kteří vedli po druhé třetině 6:0. Sareza dokázala ve třetí třetině dát dva góly a nakonec s Kometou prohrála 6:2.

- 33.kolo so 6.1.13:00
HC Sareza Ostrava
HC Kometa Brno
2:6(0:3, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 49. Uherek (Řezáč), 56. Barčák - 1. Popolanský (Mikule), 8. Popolanský (Stěpánek, Pospšil), 20. Pospíšil (Pláněk, Březa), 24. Šidák (Čelechovský), 29. Mikule, 39. Stěpánek (Popolanský). Rozhodčí: Venglář - Macoun, Řezáč. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 34:43.
HC Sareza Ostrava: Kubáň – Spusta, Parma, Špok, Šiška, Rusek, Mládenka, Kičmer, Poláček – Vajda, Zuber, Uherek, Richter, Motyka, Jelšík, Barčák, Voznica, Smondek, Řezáč, Jach.
HC Kometa Brno: Čiliak – Kousalík, Lysoň. Pospíšil, Kořínek, Pláněk, Hemala, Vozdecký, Hájek – Šidák, Mikule, Bednář, Komínek, Zemánek, Blaheta, Popolanský, Jarůšek, Březa, Štěpánek, Čelechovský.

V první šanci se prosazují hosté, hrubou chybu v defenzivě potrestal v první minutě Tomáš Popolanský. Prvním vyloučeným v zápase se stal ostravský Voznica a dal tak v probíhající třetí minutě možnost hostům na zvýšení náskoku. Březa nedokázal dostat puk do brány ani z druhé dorážky, Bednář promáchl před prázdnou bránou a Sareza se ve zbytku oslabení bránila dobře a další šance nepřipustila. V úvodu byli jasně lepší brněnští, kteří zaměstnali Kubáně v ostravské bráně, kdežto ostravští se nedokázali dostat ke střele. V osmé minutě ujela dvojice Březa Popolanský, Kubáň sice dokázal reagovat na příhru, ale Tomáš Popolanský poslal puk do horního růžku. Sareza mohla z protiakce snížit, ale Řezáč nedokázal zamířit přesně nad ležícího gólmana. Brno mohlo navýšit svůj náskok, ale Mikule nedokázal překonal u levé tyče klečícího Kubáně.Sareza sehrála první přesilovou hru ve třinácté minutě. Puk do brány mohl poslat Uherek, ale sám před gólmanem promáchl. Motyka poslal přihrávku Voznicovi, který dokázal usměrnit skákavý puk jen mimo tři tyče, zpoza brány přihrál Jachovi, který také nedokázal zakončit. Podobně jako z úhlu Vajda. Na druhé straně ujel Mikule, ale sám proti Kubáňovi neuspěl, což ocenil brněnský hráč několika sekerami, ale sednout si šel jen ostravský Poláček. Po vyloučení Špoka měli brněnští možnost dvojnásobné přesilovky tu dokázal využít František Pospíšil. Brno vedlo po první třetině 3:0.

Na začátku druhé části, hned po buly, se rozjel Jarůšek, ale Kubáň vyjel z brány a dokázal dostat puk mimo dosah útočníka Brna. Na druhé straně se před Čiliakem objevil Poláček, ale podobně jako o chvíli později brněnský Popolanský neuspěl. Šidák trefil sám před Kubáněm tyč. Čelechovský mu puk vrátil a napodruhé byl Matěj Šidák úspěšný. Po hluchém pásmu bez šancí se dokázali prosadit opět hosté, Jakub Mikule vyslal překvapivou střelu, která skončila až v bráně. Ostravský gól měl na holi Řezáč, vyjel zpoza brány, ale lapačka Čiliaka byla na místě. Vajda nedokázal v ponechané výhodě trefit prázdnou bránu. Voznicovu přihrávku v přesilovce nedokázal usměrnit Motyka a z následného závaru se nedokázali domácí prosadit. Sareza svou početní výhodu využít nedokázala, tak se dostali ke slovu hosté. Marcel Stepánek se trefil ukázkově do horní části brány, čímž upravil na průběžných 0:6 po druhé třetině.

Třetí část začali ostravští náporem, ale puk za záda Čiliaka nedokázali propasírovat. V oslabení se dostal před Kubáně Komínek, ale ani on nezakončil podle svých představ. Utkání ztratilo výsledkem po dvou třetinách náboj. Sareza sice chtěla vstřelit branku, ale nedařilo se jí to ani z nejvyloženějších šancí. Březa v oslabení najížděl na Kubáně,ale ostravský gólman byl pozorný. Pospíšil napadal za hranicí pravidel, a tak Sareza hrála minutovou přesilovku 5 na 3 a dokázala v této možnosti vstřelit první gól. Petr Řezáč udělal na modré čáře drobnou chybičku, puk ovšem opět vybojoval, najel před Čiliaka a vystřelil, k puku se dostal Jiří Uherek a zaznamenal první gól Sarezy. Až vizuální kontrola umístění puku donutila rozhodčího uznat branku, červené světlo se totiž nerozsvítilo. Rána Šišky od modré čáry minula bránu jen o malý kousek. Uherek projel pásmem, vypálil, ale brněnského gólmana nepřekonal. Po faulu Parmy na Jarůška. Sám poškozený se postavil na penaltu, ale Kubáně nedokázal překonat. Na druhé straně se dokázal v přesilové hře skvěle prosadit Jan Barčák, když s pukem na holi dokázal přelstít přesilu soupeře i Čiliaka v bráně. Sám na brněnského gólmana jel Jelšík, položil si jej na led, ale zvednout puk nedokázal. Brno dokázalo díky větší produktivitě porazit ostravskou Sarezu 6:2.