Dorostenci Sarezy utrpěli debakl

07.10.2006, Jan Škarpa

V městském derby na sebe narazili dorostenci Sarezy a Vítkovic. Do utkání vstoupili lépe Vítkovice, když otevřeli ve 4. minutě skóre. Sareza ale dokázala rychle vyrovnat, jenže poté už dávali góly zejména vítkovičtí, kteří se na konci třetí části dočkali i desátého gólu. Oba celky prostřídali oba brankáře, Sareza po sedmém gólu, Vítkovice po druhé třetině.

- 11.kolo so 7.10.13:00
HC Sareza Ostrava
HC Vítkovice Ridera
3:10(1:3, 1:5, 1:2)
Branky a nahrávky: 4. Vajda (Jelšík), 26. Mládenka (Vajda), 49. Jach (Zuber, Motyka) – 4. Krause, 11. Vicherek (Včíslák), 16. Maliník (Vrána), 22. Palát (Maliník), 29. Maliník, 36. Hlinka, 37. Maliník, 40. Včíslák t.s., 48. Vicherek (Maliník), 55. Kucsera (Palát). Rozhodčí: Venglář – Jureček, Pála. Vyloučení: 5:5, navíc Seidler 5 + OK. Využití: 2:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
HC Sareza Ostrava: Kubáň (od 37. Hanuska) – Spusta, Parma, Rusek, Poláček, Paleček, Mládenka, Kičmer, Fic – Vajda, Ružbašan, Vidlák, Uherek, Richter, Motyka, Jelšík, Barčák, Zuber, Blažej, Jach
HC Vítkovice Ridera: Mrázek (od 40. Rudl) – Večeřa, Prokop, Polášek, Sedlák, Kopel, Slavík, Hruzík, Krause – Vrána, Včíslák, Vicherek, Palát, Maliník, Hlinka, Bartoš, Seidler, Kolouch, Hořínek, Kucsera, Šaitar

Oba brankáři si osahali puk hned zkraje utkání, nejprve se seznámil s černým nesmyslem vítkovický Mrázek po střele Mládenky od modré, po něm měl tu čest domácí Kubáň, který zlikvidoval šanci Kucsery. Ve třetí minutě byla Sareza blízko otevření skóre, Zuber však po příhře Jacha zpoza brány tváří v tvář Mrázkovi neuspěl. A tak přišel trest – lehkou střelu Dominika Krause z kruhu v útočném pásmu Kubáň neviděl a tak mu k překvapení nejen střelce proletěla nad ramenem za jeho záda. Odpověď na sebe dala čekat pouhých 24 sekund, v přesilové hře protlačil puk za Mrázka Radovan Vajda, který tak využil přihrávku Jelšíka. Pokus dostat Vítkovice opět do vedení skončil neúspěchem, brankáře Sarezy nepřekonali postupně Hořínek, Hlinka ani nadvakrát Palát, který napoprvé trefil boční síť a po objetí brány trefil obránce domácích zaskakujícího za brankáře. V probíhajícím oslabení se k průniku odhodlal Uherek, leč neuspěl. Stejně jako Sareza, i Vítkovice využily v první třetině přesilovou hru, v čase 10:18 poslal Vítkovice opět do vedení Petr Kolouch, který po střele Včísláka doklepl puk za bezmocného Kubáně. O vyrovnání se pokoušelo duo Vajda Uherek, druhý jmenovaný však střílel po přihrávce Vajdy mimo bránu. V 16. minutě uzavřela Sareza Vítkovice před Mrázkem, Richter ani Barčák se ale neprosadili a tak v úniku zvýšil střelou k tyči na 3:1 Roman Maliník. V samém závěru první třetiny mohl zvýšit obránce Sedlák, jeho pěkný průnik však skončil na Kubáňovi.

V úvodu druhé prostřední přidali vítkovičtí čtvrtý gól z hole Ondřeje Paláta a se Sarezou to vypadalo špatně. Vrátit do hry se mohli domácí hned po chvíli, kdy v krátkém časovém úseku zamířili na trestnou lavici hned 3 vítkovičtí hráči. Nejprve ocenil rozhodčí naražení Spusty ze zadu Seidlerem pětiminutovým trestem, poté zamířili na trestnou lavici postupně Hořínek a Polášek a Sareza tak mohla hrát až čtyři minuty proti třem hráčům soupeře. Tuto početní výhodu ale domácí využili až po 222 sekundách střelou Tomáše Mládenky. Ve 29. minutě Vítkovice opět odskočily na rozdíl tří gólů, pátý gól do sítě Kubáně přidal Ondřej Palát. Hráči Sarezy se pokoušeli opět snížit na rozdíl dvou branek, střela Mládenky se zastavila o vyrážečku vítkovického brankáře a střela Uherka Mrázka nepřekvapila. Na počátku 36. minuty přidali hosté již šestý gól, Michal Hlinka využil střelou nájezd tři na nikoho. Záhy mohla Sareza opět snížit, dvě šance měl Jelšík, ale nejprve mířil do betonu a z dorážky trefil Mrázka do masky. Vítkovice byly při střelecké chuti, na 7:2 zvýšil Roman Maliník, který projel celým kluzištěm a svým gólem vyhnal Kubáně z brány. Nově příchozí Hanouska čisté konto dlouho neudržel, po faulu Ruska nařídil trestné střílení, které Jan Včíslák blafákem proměnil a stanovil tak stav po dvou třetinách na 8:2.

Ve vítkovické bráně nastoupil do třetí části Robert Rudl. Do závěrečné třetiny nastoupily oba celky s hlavním cílem zápas co nejrychleji dohrát případně přidat nějaké góly. Blízko k němu byl ve 45. minutě Maliník, který se proháčkoval až k Hanouskovi, který se proti jeho střele vyznamenal. Na druhé straně zkoušel štěstí neúspěšně Uherek. V čase 47:12 se Vítkovice devátým gólem přiblížili jubilejnímu desátému gólu, zblízka se bekhendem prosadil Jakub Vicherek. V rozmezí 48. a 49. minuty uzavřela Sareza Vítkovice před Mrázkem, napoprvé se duo Zuber – Jach neprosadilo, podruhé se po přihrávkách Zubera a Motyky Václav Jach dočkal a snížila na 3:9. Vítkovice cítili šanci přidat desátý gól, střela Bartoše skončila ne břevně, Kolouch mířil jen do tyče a rána Poláška se vrátila velkou rychostí zpět do hřiště odrazem o břevno. V 55. minutě se nakonec v desáté minutě host dočkali, střelou od modré k tyči se prosadil Lukáš Kucsera a uzavřel gólový účet na 3:10.