Bezbrankové utkání rozhodly v Pardubicích nájezdy! Bod odlepil dorostence RT TORAX ode dna tabulky

04.10.2024, Gabriela Juříková

Páteční odpoledne 4. října trávili porubští dorostenci v Pardubicích. V tréninkové hale odehráli v rámci 9. kola Extraligy skvělé utkání s pátým týmem tabulky, kterému nedovolili v 65 minutách skórovat. Mathias Skoumal pochytal 40 střel a protože se nepodařilo vsítit gól ani Porubanům o majiteli prémiového bodu rozhodovaly nájezdy. I bod má pro RT TORAX váhu zlata, díky kterému se odlepil ode dna.

Extraliga dorostu – Východ - 9.kolo pá 4.10.
HC Dynamo Pardubice
HC RT TORAX Poruba
1:0sn(0:0, 0:0, 0:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 65. rozh. náj. Joska. Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Topolský. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 50. Střely na branku: 40:28 (15:7, 13:12, 9:9 – 3:0). Průběh utkání: 1:0.
HC Dynamo Pardubice: Hájek – Hynek, Řivnáč, Ruml, Jaroš, Řehořek, Kincl, Čihák – Vaňha, Joska, M. Ryšavý – Šimonek, Kovář, Drábek – Jindřichovský, Teml, Sekanina – Tvrdik.
HC RT TORAX Poruba: Skoumal – Pčolinský, Mitura, Planka, Kohut, Kubálek, R. Kozák, Vudarčík – Vrůbel, Socha, Žídek – Centkowski, Vinklárek, Tyrna – Jozefček, Brym, Olifirčuk – Š. Šebesta.

Dorostenci se v defenzívě zápas od zápasu zlepšují natolik, že v první třetině utkání na ledě Dynama udrželi bezgólový stav. Domácí střelci neměli klid v zakončení, takže Mathias Skoumal všech sedmnáct střel pokryl. Nejvíce se Porubští zapotili v oslabení na začátku třetiny a jeho ubránění dodalo hráčům energii do dalších bojů.

Po přestávce se hráčům RT TORAX naskytla druhá početní výhoda, která ale nemusela být, kdyby Žídková střela neskončila na pardubické tyči. Hosté získali překvapivě čtyřminutovou přesilovku, Hájkovi clonili ve výhledu, přesto žádný kotouč do brankové sítě nedoletěl. Po přesilovce drželi Potěšilovi svěřenci herní tempo a soupeři se výrazně přihoršilo. Pardubice už nebyly tolik dominantní. To se změnilo v polovině druhé třetiny, kdy byl na trestné lavici Vinklárek. Dynamo chytlo vlnu a do přestávky nevyužilo ani v pořadí třetí přesilovku.

Porubané drželi bezbrankový stav i v dalším oslabení a těsně po jeho vypršení měl velkou šanci opět Jakub Žídek. Těsně před gólmanem minul vzdálenější tyč. Třetí třetina byla vyrovnanou partií i co se týče střel. Hrálo se nahoru dolů a bylo otázkou času, který celek strhne vedení na svou stranu. Porubané přehrávali soupeře se zajištěnými zadními vrátky a před Hájkovu bránu se dostávali rychlými brejky. V čase 59:25 překonal Žídek celou pardubickou obranu včetně brankáře, jenže odkrytou bránu bekhendem netrefil.

Prodloužení mohlo skončit ve druhé minutě, jenže Jindřichovský nestihl dorazit střelu do odkryté poloviny brány. Ani další pokusy domácích neskončily v síti a na scénu přišly samostatné nájezdy. Rozhodla až sedmá série, kdy Socha musel reagovat na proměněný nájezd Václava Josky. V základních sériích jej vynuloval Šebesta, tentokrát se to už nezdařilo. I tak má pro dorostence HC RT TORAX Poruba bod z ledu Pardubic váhu zlata a odlepili se ode dna. Přerovu ovšem schází jedno odehrané utkání.