Večerní utkání v Táboře vyhráli dorostenci Poruby díky proměněným přesilovkám ve třetí třetině

20.02.2024, Gabriela Juříková

Na dvou televizních kanálech začínaly večerní zprávy, když se v Táboře rozehrála dohrávka 11. kola dorostenecké nadstavby O účast v playoff. Rozhodčí v ní nadělili celkem dvacet osm trestných minut. Porubané čtyři přesilovky ze šesti ukončili dříve a svým osm oslabení ubránili, čímž tabulkového souseda porazili výsledkem 6:2. Velkou měrou se podílel Mateusz Majkowski, když dva góly dal a jeden připravil.

Extraliga dorostu – Východ - 11.kolo út 20.2.19:00
HC Tábor
HC RT TORAX Poruba
2:6(0:1, 2:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 24. Suchan (V. Svoboda), 40. Slívko (Strachota) – 17. Skorochod (Ostřížek), 25. Stryczek (J. Žídek, Michalík), 44. Majkowski (Stryczek), 51. Ostřížek (T. Vehovský, Bobok), 58. Majkowski (Skorochod, Dietrich), 60. J. Žídek (Majkowski, Stryczek). Rozhodčí: Červenka – Thuma, Teršíp. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 35:48. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:6.
HC Tábor: Moustafa – Rob. Mohyla, Pufr, Bačo, V. Mašek, Céza, J. Šťastný, J. Ryšavý – Suchan, S. Pánek, V. Svoboda – Slívko, Slabý, Strachota – Bartuška, Bušta, Šustík – Vinš.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Majkowski, Korbel, Dragon, S. Stasjuk, Michalík, Planka – Skorochod, T. Vehovský, Václavek – Bobok, Indrst, Dietrich – J. Žídek, Stryczek, Ostřížek – Ignatěnko.

Prvním záznamem do zápisu o utkání bylo vyloučení porubského brankáře za podrážení. Ignatěnko, který Láryše na trestné lavici zastoupil, šel na led za dvě minuty. Táborští kohouti nabídnutou šanci nevyužili. Diváci shlédli první gól na začátku sedmnácté minuty, kdy Moustafu překonal Daniil Skorochod po Ostřížkově nabídce.


Brzy po výměně stran domácí skóre srovnali zásluhou Adama Suchana. Stav 1:1 ale nevydržel dlouho, Poruba šla po minutě opět do vedení gólem z hole Leona Stryczka. Pak RT TORAX držel jednobrankové vedení i po třech oslabeních a už to vypadalo, že za stavu 2:1 odejdou týmy do šaten, když srovnal na 2:2 Ondřej Slívko.

Třetí dějství začaly týmy se čtyřmi hráči v poli s následnou krátkou přesilovkou Poruby. Tu ještě hosté nevyužili. To až ve čtyřicáté čtvrté minutě zkátil Mateusz Majkowski trest Antonínu Bačovi a RT TORAX potřetí vedl. Po dalších dvou porubských oslabeních se na trestnou lavici dostal Strachota. Pobyl na ní ale jen něco málo přes minutu, protože Moustafa nelapil puk po střele Jana Ostřížka.
Což se opakovalo za osm minut při pátém vyloučení táborského hráče. Mateusz Majkowski se prosadil podruhé a zvýšil porubské vedení na 5:2. A půl minuty před koncem základní hrací doby čtvrtou přesilovku využil Jan Žídek, takže stanovil konečný výsledek 6:2.