Dorostenci bodovali počtvrté v řadě! V posledním utkání skupiny porazili Přerov po nájezdech

16.12.2023, Gabriela Juříková

V závěrečném kole základní skupiny hostili dorostenci v sobotu 16. prosince již jasného člena lepší skupiny pro play off Přerov. V předešlých dvou utkáních nezískali svěřenci trenéra Moravce se Zubry žádný bod, tentokrát to byly body dva, i když byl na dosah plný počet.

Extraliga dorostu – Východ - 27.kolo so 16.12.14:30
HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov
4:3p(3:2, 0:0, 0:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Dietrich (Skorochod), 8. Bobok (Indrst, Dietrich), 10. T. Vehovský (Ostřížek, Skorochod), rozh. náj. Dragon – 16. Mozr (Švejcar, Cífka), 19. Vlk (Dobřecký, Pala), 53. Vlk (Koudela). Rozhodčí: Šudoma – Mikšík, Kučera. Vyloučení: 9:8. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 84. Střely na branku: 29:39. Průběh utkání: .
HC RT TORAX Poruba: Bernard – S. Stasjuk, Noga, Michalík, Korbel, Planka – Skorochod, T. Vehovský, Ostřížek – Dietrich, Bobok, Indrst – Ignatěnko, Dragon, Václavek.
HC ZUBR Přerov: Šejba – D. Navrátil, Pohanka, Pala, Špičák, Mozr, Matyáš, A. Burda I, Cífka – Kováč, Frnka, Miklas – Švejcar, Došlík, Koudela – Dobřecký, Vlk.

Poslední utkání základní skupiny nezačali Porubané zrovna skvěle, ale díky tomu, že Zubři nastřelili v úvodním tlaku jen tyč Bernardovy brány, měli možnost zkoncentrovat se a začít hrát svou aktivní hru. Ladění trochu zabrzdilo oslabení, přesto zahrálo na gólový akord. Na začátku osmé minuty skóroval v oslabení Vít Dietrich a v téže minutě o 37 vteřin později slavila porubská střídačka branku Tomáše Boboka. Když už se dostali Zubři do útočné třetiny, byli nepříjemní, ale otevřená zadní vrátka na samém začátku desáté minuty využil Tobiáš Vehovský. Hostující střídačka reagovala oddechovým časem.

Zubři na nepříznivý stav odpověděli v druhé přesilovce. Po 23 vteřinách ji ukončil Marek Mozr a o tři minuty později využili hosté i třetí početní výhodu. Tentokrát na jejím samém konci, kdy zmatky před Bernardem ukončil bekhendovým plácnutím Filip Vlk.

Druhá třetina byla dle poměru střel v režii Přerova, přestože hrál nějakou dobu ve třech. Góly ale nepadaly do žádné z branek.

Po druhé výměně stran RT TORAX jednobrankové vedení nenavýšil, což jej mrzelo v 53. minutě. Filip Vlk svou druhou brankou utkání vyrovnal, a protože ve zbývajících minutách nepadl žádný další gól, přišlo prodloužení.


RT TORAX dohrával víc jak minutu dlouhou přesilovku a posléze byl sám v oslabení, ale ani v pěti minutách nastavení nebyl vítěz určen.

V nájezdech si vedla lépe Poruba. Proměnila tři ze čtyř, když Zubři skórovali jedinkrát. Vítězství nad postoupivším Přerovem pečetil Dominik Dragon.


Dorostenci RT TORAX bodovali počtvrté v řadě, přesto zůstali na se ziskem 35 bodů na sedmé příčce tabulky za Kometou.
Zápasy ve skupině O účast v play off jsou na programu již od 22. a 23. prosince a Porubané by měli hostit Tábor a Jihlavu.