Dorostenci senzačně stáhli třígólové manko! Po nájezdech ale slavily Pardubice

12.12.2023, Gabriela Juříková

V úterý 12. prosince hostili porubští dorostenci v dohrávce 17. kola Dynamo, s nímž odehrají ve čtvrtek odvetu v Pardubicích. Třígólové manku z první třetiny dokázali dorostenci RT TORAX stáhnout v následujících dvou třetinách a utkání dotáhli díky ubráněným oslabením a dvěma trefám Víta Dietricha k nájezdům. Tabulkou se posunuli na sedmou příčku před Jihlavu.

Extraliga dorostu – Východ - 17.kolo út 12.12.16:00
HC RT TORAX Poruba
HC Dynamo Pardubice
3:4p(0:3, 2:0, 0:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Dietrich (Indrst, S. Stasjuk), 37. Dragon (Ignatěnko), 49. Dietrich (S. Stasjuk, T. Vehovský) – 7. Koudelka (Mikeska), 8. V. Macek (Sekanina, Ruml), 13. Sekanina (V. Macek, Křečan), rozh. náj. Sekanina. Rozhodčí: Koziol – Vengřín, Bartek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 26:39. Průběh utkání: 0:3, 3:0, 3:4.
HC RT TORAX Poruba: Bernard – S. Stasjuk, Noga, Planka, Korbel, Michalík – Dragon, Indrst, T. Vehovský – Ignatěnko, Skorochod, Bobok – Ostřížek, Václavek, Dietrich.
HC Dynamo Pardubice: Tuláček – Ruml, Křečan, Řehořek, Řivnáč, Koudelka, Novosad, D. Jaroš – V. Macek, Sekanina, Rolinek – Joska, Úlehla, V. Tvrdík – P. Tvrdík, Korec, Mikeska – D. Drábek.

Dohrávka nezačala pro domácí nikterak hezky! Dynamo během 26 vteřin vsítilo dva góly, když na trefu Filipa Koudelky navázal po středovém buly Vít Macek. Hosté v osmé minutě vyhrávali 2:0! Dorostenci RT TORAX se v polovině třetiny připravili o přesilovku a více místa na ledě využili hosté třetím překonáním Petra Bernarda gólem Tobiáše Sekaniny.


Jakoby byly osmičky pro utkání 17. kola osudové! V osmé minutě druhé třetiny se totiž ujali kormidla domácí borci. Matěj Tuláček lovil kotouč z brány po střele Víta Dietricha. Následně se naskytla Porubanům přesilovka, ale kontaktní gól padl až na konci třetiny od obránce Dominika Dragona. Do šaten odešly týmy za stavu 2:3 i proto, že RT TORAX Poruba dokázal ubránit oslabení.


A opět osmička na programu, tentokrát třetího dějství, kdy se do oslabení dostaly Pardubice. Porubané proměnili jednu z mnoha přesilovek a svým druhým gólem dostal utkání do plichty v deváté minutě třetí třetiny Vít Dietrich.
A bylo opět o co hrát!
Následující přesilovky celky neproměnily, domácí dostali možnost hrát s jedním hráčem navíc i v posledních 30 vteřinách základní hrací doby, ale nastolená taktika v oddechovém čase vítěze neurčila.


Prodloužení o majiteli bodu navíc nerozhodlo a tak přišly na řadu nájezdy. Dynamo proměnilo dva ze tří, a protože RT TORAX Poruba neproměnil žádné ze čtyř, odvezly si výhru Pardubice díky Tobiáši Sekaninovi. Za dva dny se týmy střetnou opět, už v rámci předposledního 26. kola Extraligy dorostu na ledě Dynama.