Junioři jen těsně nestačili na lídra tabulky. Se Vsetínem prohráli 1:2

28.01.2024, Eva Suchánková

Poslední lednová neděle patřila 32. kolu Ligy juniorů. V rámci něj přivítali Porubané na svém ledě Valachy. Souboj to byl těsný avšak vítěz může být jen jeden, v tomto utkání se jím stal Vsetín, jenž si domů odvezl tři body.

Liga juniorů - 32.kolo ne 28.1.
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
1:2(0:1, 1:1:, 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Hansel (Bodnar, Svozil) – 2. Zedek (Kovář, Cakl), 32. Stodůlka (Mošnička, Koláček). Rozhodčí Gebauer – Voznička, Frais. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 1:2. Diváci: 80.
HC RT TORAX Poruba 2011: Sobol S. – Kalužík, Ševčuk, Bodnar, Janeček, Telnov, Kosina, Karal – Sobol P., Šrubař, Krásnohorský, Hansel, Skřipčák, Graněčný, Matějka, Chromišin, Dobša, Svozil
VHK ROBE Vsetín: Pavlíček – Mošnička, Šedlbauer, Machů, Fojtík, Zedek, Herman, Stodůlka M., Juráň, Kovář, Cakl, Ostrčil, Matějíček, Koláček, Stodůlka L., Urbánek

V neděli příliš mnoho branek nepadlo, začátek zápasu tomu ale neodpovídal. Nástup ze strany hostujících byl velmi rychlý. Již ve 2. minutě totiž chytajícího Sobola prostřelil Jakub Zedek, čímž poslal Valachy do vedení. Na další gól se však muselo čekat dlouhých 30 minut, postaral se o něj Lukáš Stodůlka a Vsetínští se tak mohli radovat z dvougólového náskoku. Minutu poté pak přišlo první a zároveň poslední vyloučení v zápase, žádný z týmů si ale nezahrál přesilovou hru, protože rozhodčí vylučoval na obou stranách. Porubané vsítili svou první branku na konci druhé třetiny z hole Tomáše Hansela, snížili tím na 1:2, srovnat už ale nedokázali. Ve třetí třetině zůstali oba gólmani bezchybní, a tak se stav již nezměnil.