Junioři boj s Chomutovem prohráli, po nájezdech padli 3:4

04.12.2023, Eva Suchánková

V pondělí 4. prosince odehráli Porubané odložené 11. kolo Ligy juniorů. Do Ostravy zavítali Piráti, kterým se nakonec podařilo zvítězit. O vítězi však nerozhodla základní hrací doba ani prodloužení, a tak zápas musel pokračovat až do samostatných nájezdů.

Liga juniorů - 11.kolo po 4.12.11:00
HC RT TORAX Poruba 2011
Piráti Chomutov
3:4sn(1:1, 1:2, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Chromišin (Graněčný, Janeček), 34. Šrubař (Kosina), 47. Sobol (Telnov, Svozil) – 5. Bečvář (Teterja), 24. Hlaváček (Pospíšil, Vostiňák), 38. Hlaváček (Svoboda, Hynek), 65. Filip. Rozhodčí Hranoš – Veselý, Peluha. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3. Diváci: 88.
HC RT TORAX Poruba 2011: Drabčík – Ševčuk, Janeček, Kalužík, Michalčík, Telnov, Kosina, Karal – Šťastný, Hansel, Skřipčák, Dobša, Graněčný, Sobol, Matějka, Krásnohorský, Šrubař, Svozil, Chromišin, Martiňák
Piráti Chomutov: Vavřena – Janda, Svoboda, Havlík, Hynek, Filip, Česnohlídek – Bečvář, Mišovic, Pospíšil, Kincl, Vostiňák, Klobouček, Starý, Hlaváček, Teterja, Friš Lorber, Bon

Domácí vstoupili do utkání aktivněji. Již ve 4. minutě se chopili vedení, když Illia Chromišin propálil puk mezi tři tyče chomutovské brány. Piráti však příliš dlouho nečekali. Odpověď přišla přesně o minutu později z hole Vojtěcha Bečváře. Na další gól se však čekalo až do další třetiny. Na jejím začátku využili Chomutovští z hole Tomáše Hlaváčka přesilovou hru. Porubané se však nevzdávali a zásluhou Adama Šrubaře stav srovnali. Hostujícím se ale zřejmě nerozhodné skóre nezamlouvalo, a tak ve 38. minutě znovu rozjásal střídačku Chomutova Tomáš Hlaváček. Domácí útočník Petr Sobol, pak svou zajistil, že zápas nebude končit v základní hrací době. O vítězi tedy rozhodly samostatné nájezdy, o ten vítězný se pak postaral hostující Ondřej Filip.