Bezchybný Postava vynuloval Porubu. Přerov zvítězil rozdílem 3:0

12.02.2024, Pavlína Vítková

Poruba po reprezentační přestávce zamířila do Přerova, kde vyzvala aktuálně 9. tým ligové tabulky. A do utkání 46. kola nevstoupila moc dobře. Domácí totiž od třetí minuty vedli a nakonec zapisují výhru 3:0.

CHANCE LIGA - 46.kolo po 12.2.17:30
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
3:0(2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Krisl (Chludil, Pospíšil), 13. Chludil (Nemec, Kudělka), 46. Pechanec (Černý). Rozhodčí: Kostourek, Šudoma – Roischel, Hájková. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 942. Střely na branku: 19:25. Průběh utkání: 3:0.
HC ZUBR Přerov: Postava – Černý, Kudělka, Chroboček, Zeleňák, Krisl, Cubo, Němec – Březina, Pechanec, Mácha – Chludil, Nemec, Pospíšil – Ministr, Pšurný, Indrák – Goiš, Zembol, Dobša.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Doudera, Sedlák, Klimíček, Voráček, Gutwald, Lemcke, Stehlík – Tvrdoň, Střondala, Mrázek – Berisha, Honejsek, Razgals – Gřeš, Vachovec, Klímek – Lednický, Christov, Krenželok.

Start zápasu vypadal pro Porubu dobře. Hned v prvních minutách si vytvořila dvě gólové šance, ani jedna však nakonec v Postavově bráně neskončila. A tak se dle motta „nedáš, dostaneš“ radovali domácí. Zubři otevřeli skóre v čase 2:58, když se ke kotouči dostal Jiří Krisl a přesnou ránou překonal Bláhu. Ostravané si posléze vypracovali další ofenzivní tlak, k vyrovnání stavu to nicméně nevedlo. Ba naopak. V čase 12:12 se prosadil Lukáš Chludil a navýšil na 2:0. O snížení se pak pokoušeli Honejsek, Razgals či Vachovec, jejich akce však k úspěchu nevedly. Při odchodu do kabin tedy Přerov držel dvoubrankové vedení.

Porubská snaha o vstřelení gólu ale pokračovala také po přestávce. Dobrou příležitost měli například Marek Tvrdoň, Petr Mrázek, Vojtěch Střondala a Aaron Berisha, Michal Postava ovšem dokazoval svou roli ligové brankářské jedničky, byl ostražitý a všechny střely zneškodnil. V sedmatřicáté minutě se pak Poruba dočkala i první přesilové hry, a to když se Tomáš Kudělka provinil nedovoleným bráněním. Domácí defenziva si ale i s touto situací poradila. I po prostřední části tedy platilo skóre 2:0.

Úvodní minuty třetí periody následně nabídly zajímavé šance na obou stranách ledové plochy. Postava i Bláha ale vše pokryli. Poté se ovšem Přerov dočkal přesilovky, a to po sekání Aarona Berishy. A Přerov rázem vedl 3:0. O navýšení náskoku se postaral Antonín Pechanec, jenž se trefil mezi Bláhovy betony. Za RT TORAX to poté ještě zkusili Berisha a Klímek, Postava i celá domácí obrana však odváděli dobrou práci. Na opačné straně se chtěl znovu ukázat Chludil, další gól ovšem nepřidal. A skóre se neměnilo ani při přerovské přesilovce, kterou si domácí zahráli při trestu Marka Tvrdoně. Zubři tedy zvítězili rozdílem 3:0.

Ohlasy k utkání

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Věděli jsme, co proti nám stojí za tým a jakou má kvalitu. První dvě třetiny jsme byli pod tlakem, i když jsme chtěli hrát hodně aktivně. Nechci říct, že se nám to nevedlo, soupeř si s tím prostě umí poradit. Měli jsme štěstí v zakončení, dali jsme krásné dva góly. Potom jsme přidali třetí z přesilovky, byť ta nebyla úplně ideální. Ve třetí třetině jsme čekali největší nápor soupeře. Paradoxně jsme jej ale přestříleli, výhru si pohlídali a hráli velmi dobrý hokej. Jsou to pro nás zlaté tři body, jsme velmi spokojení.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Sami jste to viděli. Dvě třetiny se hrálo na jednu bránu a soupeř po první třetině, kdy dvakrát nebo třikrát vystřelil, vedl 2:0. My jsme ty góly nedali, soupeř z pár střel ano, ale bohužel, na to se hokej neptá. Musíme dávat góly a nesmíme dělat takové chyby, abychom soupeře do takových situací vůbec nepouštěli. Je třeba si to rozebrat na videu a jedeme dál. K hokeji patří jak výhry, tak prohry a z nich se musíme poučit.