Vítězná série skončila ve Znojmě. Poruba podruhé v sezoně vyšla gólově naprázdno

08.01.2024, Patrik Rošič

V pondělí 8. ledna zajížděla Poruba na led předposledního Znojma. Čekala se jednoznačná záležitost, ale to ani trochu nebyla. Zápas byl vyrovnaný a na góly se čekalo až do třetí třetiny. O ty se postarali domácí hokejisté a Poruba tak po sedmi zápasech vyšla bodově na prázdno.

CHANCE LIGA - 36.kolo po 8.1.18:00
HC Leram Orli Znojmo
HC RT TORAX Poruba 2011
2:0(0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 50. Svoboda (Šťovíček, Lichanec), 60. Hruška (Matuš, Bartko). Rozhodčí: Jechoutek, Ondráček – Dědek, Komínek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1210. Střely na branku: 38:24. Průběh utkání: 2:0.
HC Leram Orli Znojmo: Groh – Zahradníček, Bartko, Mareš, Bukač, Jenáček, Tejnor, Remta – Svoboda, Šťovíček, Jenyš – Beránek, Lichanec, Berger – Sklenář, Hruška, Matuš – Sedláček, Čermák, Adámek
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Doudera, Sedlák, Klimíček, Lemcke, Stehlík, Gutwald, Hlaváč – Christov, Berisha, Tvrdoň – Klímek, Honejsek, Razgals – Gřeš, Vachovec, Vehovský – Šedivý, Krenželok, Mrázek

Jako první se do větší šance dostali domácí Orli, Bláha ale svůj tým dokázal podržet. Následně se do přečíslení dva na jednoho dostal Jenyš se Šťovíčkem, první jmenovaný ale našel pouze lapačku porubského brankáře. Poruba se nadále moc nemohla dostat do větší šance, naopak na druhé straně ujel obraně hostů Lichanec, který mezeru mezi betony Bláhy nenašel. Do konce periody se už moc zajímavého neudálo, a tak se do šaten šlo za bezbrankového stavu.

V druhé části se jako první do větší šance dostal Petr Mrázek, na domácího brankáře ale vyzrát nedokázal. Přibližně v polovině periody se dostalo Znojmo téměř do stoprocentní gólové pozice, jelikož do úplně prázdné klece střílel Šťovíček. Domácí hráč ale špatně seřídil mířidla a hostující branku trestuhodně minul. V závěru třetiny byla k vidění první přesilovka utkání, kterou sehrála Poruba. Ta dlouho netrvala, protože po dvanácti vteřinách usedl na lavici hanby Klimíček. Gól však ale ani na jedné straně nepadl a na světelné tabuli tak stále svítily dvě nuly.

Zajímavější chvilky v třetí dvacetiminutovce nastaly ve 48. minutě jelikož rozhodčí přidělili domácímu celku dvouminutovou početní převahu. Už se zdálo, že Poruba oslabení ustojí, jenže 12 vteřin před koncem přesilovky se prosadil Tomáš Svoboda a Znojmo tak vedlo. O pár minut později vyhodil puk z ledu Jenáček a Poruba dostala šanci k vyrovnání. Porubští si dokázali připravit nebezpečnou šanci, ale domácí nepovolili a jednobrankové vedení ubránili. Poruba to zkoušela ještě v šesti hráčích v poli, ale neúspěšně, jelikož do prázdné klece pečetil Jan Hruška.

Ohlasy k utkání

Tomáš Jakeš (HC LERAM Orli Znojmo): Pro nás to byl strašně důležitý zápas. Nechtěli jsme jim dát žádný prostor, protože Poruba má silný tým a šikovné hráče. Chtěli jsme jim to co nejvíce znepříjemnit a čekat na naši šanci. V první třetině jsme nevyužili dvě jasné gólové šance. Věřili jsme tomu, že s nimi zvládneme hrát až do konce a štěstí se otočí na naši stranu. Výborně nás podržel brankář a celý tým šlapal od prvního do posledního. I když tam byly drobné chyby, ale to k tomu patří. Z toho vypramenilo, že se hra přelévala z jedné strany na druhou a čekalo se, kdo bude dodržovat taktiku a vyjde šťastnější. Za výhru jsme moc rádi a děkujeme i fanouškům, že přišli a nezanevřeli na nás.


Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Hokej se nehraje na krásu, ale na branky. Když nedáte ani jeden gól, tak nemůžete vyhrát. V první i druhé třetině jsme měli hru pod kontrolou. Rozhodl zbytečný faul v útočném pásmu. My jsme se na Tomáše Svobodu připravovali. Věděli jsme, že má neskutečnou střelu z té strany a bohužel se mu to tam podařilo zase dostat. Druhý gól ve hře bez brankáře je už buď - nebo. Týmy ve spodní části tabulky hrají o život a potřebují body za každou cenu. My možná hrajeme hezčí hokej, ale pak nezvládneme dát góly a zbytečně se dostáváme do problémů.