První prohra v sezoně. Poruba padla s Přerovem po samostatných nájezdech

30.09.2023, Pavlína Vítková

V 7. kole Chance ligy zavítali do kravařské Buly Arény hosté z Přerova. A již tradičně toto klání nabídlo velmi napínavou podívanou. Došlo i na samostatné nájezdy.

CHANCE LIGA - 7.kolo so 30.9.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
1:2sn(0:0, 1:1, 0:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Tvrdoň (Sedlák, Christov) – 26. Ministr (Chludil, Nemec), rozh. náj. Hejcman. Rozhodčí: Horák, T. Veselý – Hanzlík, O. Veselý. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 742. Střely na branku: 46:42. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Doudera, Sedlák, Klimíček, Lemcke, Pohl, Gutwald, Voráček – Christov, Střondala, Tvrdoň – Šedivý, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Klímek – Brodek, Adamec, Häring.
HC ZUBR Přerov: Postava – Chroboček, Krisl, Černý, Zeleňák, Adámek, Kudělka, Cubo – Jak. Svoboda, Pechanec, Březina – Doležal, Hejcman, Goiš – Jan Svoboda, Indrák, Tomi – Nemec, Chludil, Ministr.

První třetina nabídla zejména tresty. Nejprve v 8. minutě rozhodčí vyloučili Jana Svobodu za podrážení. Útočné pokusy Šedivého, Razgalse a Vachovce ale úspěšné nebyly. Poté na trestnou lavici společně putovali Tomášové Voráček a Doležal. Tato situace více vyhovovala Přerovu, ostravská defenziva ale zafungovala dobře a gól nepřipustila. Dalším provinilcem byl Vojtěch Střondala, kterému sudí odpískali sekání. Ani tato situace ovšem ke změně stavu nevedla. Na konci periody byl ze stejného důvodu vyloučen ještě Jiří Goiš, do kabin se ale stejně odcházelo za stavu 0:0.

Do prostřední části nicméně Poruba naskočila skvěle. Už v čase 20:22 Marek Tvrdoň pomohl do brány Sedlákově střele a poslal domácí výběr do vedení. Jen o chvilku později navíc mohl druhý gól přidat Aaron Berisha, ten ovšem nezamířil přesně. Poté se do útoku začali drát hosté. A jejich snaha o vyrovnání se velmi rychle vyplatila. V 26. minutě se ve skrumáži před Dolejšem nejlépe zorientoval dvacetiletý Daniel Ministr a upravil na 1:1. A Zubři pak mohli útočit i nadále, zahráli si totiž další dvě přesilovky. Porubané opět potvrzovali svou pověst nejtrestanějšího celku ligy. Přerov ale na Berishovo podrážení ani Sedlákův krosček gólovou odpověď nenašel.

Do koncovky pak obě strany naskočily aktivně, hra se přelévala po celé ploše kluziště. Za Přerov to v ofenzivě zkoušel například Tomi, Dolejš se ale zaskočit nenechal. Do solidní šance se potom pro změnu dostal Vojtěch Střondala, ale také Postava byl ve své kleci ostražitý. Napětí na ledě tedy začínalo pomalu narůstat. Rozhodnout mohl oslavenec Ondrej Šedivý, hostující obrana si s jeho akcí nicméně poradila. Zápas tedy musel pokračovat prodloužením.

V tom se zapotil zejména Daniel Dolejš, Přerov ho ostřeloval ze všech stran. Za Porubu se sice snažili Šedivý a Razgals, výsledek však zůstával stále stejný. Došlo tedy i na samostatné nájezdy. Přerovskou výhru v nich nakonec vystřelil Darek Hejcman.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Odehráli jsme výborné a hlavně těžké utkání, do toho všeho chyběl Šoustal, Mrázek a Krenželok. Přerov byl výborný v pohybu a bylo to utkání o tom, kdo dá druhý gól, ten vyhraje. V prodloužení se to nepovedlo, Dolík chytil výborně jeden nájezd, my měli také šance. Nájezdy to je už vabank, nedali jsme je, je to škoda, ale neprohráli jsme de facto. Aspoň bodík. Musíme se připravit dále na další utkání, každý po nás navíc jde, jsme nahoře, každý se chce ukázat. Soupeři pak hrají stoprocentě, Přerov hrál výborně a měl nás přečtené, zasloužil si dva body.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Pro nás je vítězství velmi cenné, Poruba je jeden z lídrů soutěže, má silné mužstvo a ještě neprohráli, věděli jsme, co nás tady čeká. Navíc v Kravařích je specifické hřiště, velmi malé – první třetina byla spíše pro domácí, kteří byli silnější, ve druhé jsme se vyrovnali v pohybu a v soubojích, navíc oba gólmani chytali výborně a v nájezdech jsme měli štěstíčko. Jsme rádi, každý bod je dobrý.