Úspěšná odveta! Poruba vrátila Zvolenu porážku, cenný skalp vystřelil Střondala

31.08.2023, Pavlína Vítková

Porubský A-tým tentokrát k přípravnému zápasu vycestoval za hranice, kde sehrál úspěšnou odvetu proti extraligovému Zvolenu. Vítězství 4:3 po nájezdech vystřelil Vojtěch Střondala, třemi body za gól a dvě asistence se zaskvěl Tomáš Šoustal.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. čt 31.8.18:00
HKM Zvolen
HC RT TORAX Poruba 2011
3:4sn(0:0, 2:2, 1:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Langkow (R. Bondra), 37. Viedenský (Kašlík, Zuzin), 42. Zuzin (Viedenský, Kubka) – 28. Šoustal (Klimíček, Tvrdoň), 39. Tvrdoň (Šoustal, Doudera), 52. Mrázek (Šoustal), rozh. náj. Střondala. Rozhodčí: Rojík, Štefik – Hovan, Trnka. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 754. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.
HKM Zvolen: Trenčan - Kapcheck, Hain, C. Hults, Haborák, Rauhauser, Kubka, Čulík - Bondra, Langkow, Rymsha - Jedlička, M. Hults, Kašlík - Marcinek, Viedenský, Zuzin - Csányi, Šiška, Kolenič
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš - Doudera, Sedlák, Klimíček, Pohl, Adamec, Lemcke, Voráček - Mrázek, Šoustal, Tvrdoň - Gřeš, Vachovec, Häring - Šedivý, Střondala, Razgals - Brodek, Moravec, Klímek

V první třetině utkání si sice obě strany vypracovaly několik ofenzivních akcí, žádná hokejová paráda to ovšem nebyla. V patnácté minutě se domácí Kašlík provinil držením, Poruba ale nabídnuté početní výhody využít nedokázala. O chvilku později zamířil na trestnou lavici pro změnu Vojtěch Střondala, ani Zvolen ovšem z této situace nic kloudného nevytěžil. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:0.

Na začátku prostřední části sudí vyloučili zvolenského Rymshu. I tato přesilovka nicméně skončila bez gólu. V čase 27:13 už na něj ovšem konečně došlo. Slovenští obránci neuhlídali Tomáše Šoustala a ten tak otevřel skóre. Domácí však pohotově vyrovnali. Kanaďan Chris Langkow se šikovně trefil pod Dolejšovu lapačku a bylo to 1:1. A o pět minut později už Zvolen dokonce vedl. Druhou domácí branku přidal při přesilové hře kapitán Marek Viedenský. Poruba ale před koncem periody ještě stihla vyrovnat. V čase 38:54 skóroval Marek Tvrdoň.

Do koncovky pak lépe naskočil domácí výběr. Hned ve dvaačtyřicáté minutě se totiž prosadil Peter Zuzin. Razgals poté obdržel dvouminutovou stopku za krosček, to ale na skóre nic nezměnilo. Dalším hříšníkem byl Tvrdoň, jeho vyloučení ale kupodivu skončilo gólem Poruby. Při vlastním oslabení se ke kotouči dostal Petr Mrázek, poslal puk mezi Trenčanovy betony a opět vyrovnal. V obrovské šanci se potom před bránou objevil také Frenks Razgals, při svém pokusu byl ovšem seknutý, následoval tak nájezd. Ten ale Lotyš neproměnil.

Týmy poté vynechaly prodloužení a šlo se rovnou na samostatné nájezdy. V těch výhru vystřelil Vojtěch Střondala.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Zápas se mi hodnotí příjemně, protože jsme vyhráli. Myslím, že výsledek odpovídá předvedená hře. Kluci hráli proti silnému soupeři parádně a dodržovali, co jsme si řekli. Do startu sezony nás čeká už jen jedno utkání, takže každá výhra se počítá pro psychiku hráčů i pro další práci.