Paradní výkon! Slovenský extraligista z Nových Zámků se musel sklonit Porubě

22.08.2023, Patrik Rošič

Poruba hrála v úterý 22. srpna první přípravný zápas v Kravařích. Ve svém azylu vyzvali Porubští extrligové Nové Zámky a čekal se dozajista těžký zápas. To ale ani tak nakonec nebyl. Porubané se dostali do čtyřbrankového vedení a Novým Zámkům nepovolili víc než dva góly.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. út 22.8.18:20
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Nové Zámky
4:2(3:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Šoustal (Doudera), 13. Berisha (Häring), 17. Tvrdoň (Střondala), 24. Šedivý (Střondala) – 31. Prokeš (Hatala), 59. Roy. Rozhodčí: Koziol, Rapák – Hanzlík, Voznička. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 179. Střely na branku: 43:20. Průběh utkání: 4:0, 4:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Doudera, Sedlák, Klimíček, Pohl, Gutwald, Lemcke – Mrázek, Šoustal, Tvrdoň, Šedivý, Střondala, Razgals, Brodek, Vachovec, Häring, Klímek, Berisha, Gřeš
HC Nové Zámky: Ovečka – Mamčics, Ligas, Kozák, Hatala, Laurenčík, Novajovský, Roman – Farley, Roy, Loggins – Michnáč, Prokeš, T. Mikúš – Šišovský, Ondrušek, Števuliak – Kováč, J. Mikúš, Múčka

Jako první do šance otevřít stav utkání se dostali porubští hráči, jelikož obdrželi možnost hry v přesilovce, kterou však neproměnili. Následně hrála Poruba v oslabení, které netrvalo dlouho, jelikož hosté opět faulovali a hrálo se na obou stranách ve čtyřech. Po uplynutí trestu se pokračovalo přesilovkou Poruby, která už využita byla. Mezi tři tyče přesně zamířil Tomáš Šoustal. Netrvalo dlouho a Porubané slavili podruhé, když se trefil i Aarron Berisha. Po čtyřech minutách slavili porubští borci potřetí. Souhru s Vojtěchem Střondalou zakončil do poloprázdné branky Marek Tvrdoň.

V druhé periodě se také jako první prosadili Porubané. Nové Zámky hrály v početní výhodě, ale i tak inkasovaly. Při vlastním oslabení se dokázal prosadit Ondrej Šedivý. Probíhala 31. minuta střetnutí, když se poprvé prosadil i slovenský celek. Na 1:4 dokázal snížit z vrcholu kruhu český útočník Radek Prokeš. Při dalším oslabení mohla Poruba zase skórovat, Lemcke však nastřelil pouze tyč. Porubané tak šli do šaten s třígólovým náskokem.

Velkou šanci ke vstřelení gólu měl Petr Mrázek. Vystřelil z levého kruhu a Ovečka dokázal zasáhnout. Puk ale dopadnul na ledovou plochu a kymácel se přímo na brankové čáře. Následně se hrálo nahoru a dolů. Ale i když nepřišel žádný záznam do zápisu o utkání, tak o něco málo více ze hry měla právě Poruba. Blížil se konec zápasu a byla k vidění šarvátka mezi Gutwaldem a Tomášem Mikúšem. Porubský borec dokázal hráče Nových Zámku složit jednou ránou. Minutu před sirénou přeci jen ale dokázali hosté snížit, když v oslabení ujel Loggins Roy.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Nové Zámky mají kvalitní mančaft, tým prověříte nejlépe v takhle těžkých zápasech. Soupeř hrál důrazně, nepříjemně, ale dokázali jsme si s tím poradit. Máme za sebou vítězné první utkání v Kravařích, takže můžeme být spokojeni. Stále je to ale jen příprava, před sebou máme další duely, ve kterých už budeme vše pomalu ladit směrem ke startu Chance ligy.

Erik Čaládi (HC MIKRON Nové Zámky): Měli jsme katastrofální začátek a ztráceli hodně puků, což pramenilo v inkasované góly. Poruba měla lepší pohyb a bylo cítit, že jsme všude o dva kroky pozadu. Měli jsme co dělat s organizovaným a dobře pohyblivým soupeřem, na nějž jsme nestačili.