Poruba vkročila do turnaje vítězně! S Jastrzębie si poradila poměrem 5:2

16.08.2023, Patrik Rošič

Ve středu 16. srpna odstartoval 11. ročník turnaje O pohár RT TORAX, který se hraje ve vítkovické OSTRAVAR ARÉNĚ. Porubští si rychle vytovřili slibný náskok a v průběhu utkání si vedení kontorlovali. Hráči HC RT TORAX tak v kročili do turnaje vítězně.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. st 16.8.19:15
HC RT TORAX Poruba 2011
JKH GKS Jastrzębie
5:2(4:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Šoustal (Mrázek, Tvrdoň), 7. Mrázek (Tvrdoň, Sedlák), 11. Berisha (Razgals, Šedivý), 14. Razgals (Berisha), 30. Razgals (Klimíček) – 6. Urbanowicz (Ižacký), 49. Rajamäki (Kolusz)). Rozhodčí: Koziol, T. Janda – J. Chamrád, Hlavatý. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 156. Střely na branku: 35:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Klimíček, Lemcke, Gutwald, Pohl, Doudera, Sedlák, Adamec – Mrázek, Šoustal, Tvrdoň – Brodek, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Häring – Šedivý, Střondala, Klímek
JKH GKS Jastrzębie: Lackovič – Kostek, Kolusz, Viinikainen, Bagin, Wajda, Martiška, Górny, Kameněv – Urbanowicz, Paš, Ižacky – Bernhards, Arrak, Freidenfelds – Kopta, Jarosz, Rajamäki – Nalewajka, Kiełbicki, Pelaczyk

Do zápasu vkročili lépe porubští hokejisté. Jastrzębie totiž nabídli Porubanům početní výhodu a domácí trestali. Stav utkání otevřel Tomáš Šoustal. Netrvalo ale dlouho a hostující celek vyrovnal po zásluze Macieje Urbanowicze. Porubští se po obdržené brance rychle oklepali a vzali si vedení zpět. Na 2:1 upravil Petr Mrázek. Přibližně v polovině utkání Poruba využila druhou přesilovou hru. Střelou z první se Aaron Berisha nemýlil. Za pár okamžiku vedli hráči HC RT TORAX už 4:1, když obraně hostů unikl Frenks Razgals a bekhendovým blafákem zavěsil pod horní tyč.

Druhá část hry byla dlouho vyrovnaná a hrálo se nahoru a dolů bez větších šancí ke vstřelení gólu. Dlouhé mlčení prostřední dvacetiminutovky ukončil až v 30. minutě svým druhým gólem Frenks Razgals. Následovala pasáž hry, kdy Poruba hrála přesilovku, potom se hrálo ve čtyřech a pokračovalo se početní převahou hostů. Změny v počtu hráčů na ledové ploše ale ke gólu nevedly. Do šaten se tak šlo za stavu 5:1.

V úvodu třetí tercie museli jít porubští borci do čtyř. S oslabením si Režnarova družina poradila bez sebemenších komplikací. S další početní výhodou pro hosty to bylo růžovější, jelikož na tříbrankový rozdíl snížil Tuukka Rajamäki. Jastrzębie se snažili ještě něco s utkáním udělat, ale další gól už polští hokejisté nepřidali a Porubané tak na úvod turnaje zvítězili 5:2.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Kluci hráli kompaktně a velice dobře nám vyšel začátek. Dokázali jsme vstřelit góly a hra vypadala také dobře, takže jsme spokojení. Hrajeme ve čtvrtek i v pátek a čeká nás ještě hodně přípravných zápasů a je třeba se na ta utkání řádně připravit. Závěrem bych chtěl ještě jednou zopakovat, že kluci hráli dobře kompaktně a proto jsme vyhráli.