Na obrat to nakonec nebylo, Poruba doma prohrála s Třebíčí 2:4

04.01.2023, Patrik Rošič

První zápas po Novém roce odehráli Porubané na svém ledě s Třebíčí. První třetina jasně patřila hostům, kteří si vytvořili náskok tří branek. Poruba toto vysoké manko stíhala, jenže marně. Domácí se dostali na rozdíl jediné branky, ale Třebíč zase odskočila a nakonec bere všechny body.

CHANCE LIGA - 34.kolo st 4.1.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
SK Horácká Slavia Třebíč
2:4(0:3, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Vachovec (Urbanec, Šlahař), 39. Hrníčko (Lemcke, Šoustal) – 11. Holec (Dočekal), 19. Dočekal (Bořuta, Vodný), 20. Ferda (Holec, Michálek), 40. Michálek (Ferda, Holec). Rozhodčí: Cabák, Veselý – Hanzlík, Peluha. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1063. Střely na branku: 45:26. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (20. Bláha) – Urbanec, Voráček, Krenželok, Lemcke, Klimíček, Sedlák – Šlahař, Pšurný, Berisha – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Hrníčko, Střondala, Toman – Koudelný, Karafiát, Brodek
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Bořuta, Tureček, Forman, Fajmon, Poizl, Furch – Dočekal, Bittner, Sedláček – Holec, Michálek, Ferda – Vodný, Šilhavý, Krliš – Meluzín, Svoboda, Novák

První část utkání moc porubským borcům nevyšla. Do poloviny periody se hrálo bezgólově a Poruba se dokonce jako první dostala k přesilové hře. Jenže místo toho, aby se radovali domácí, tak se radovala Třebíč po přesném zásahu Miroslava Holce. Minutu a půl před sirénou si naopak hosté zahráli přesilovku a hned to byl jejich druhý gól v utkání. Na 0:2 upravil Martin Dočekal. Zdálo se, že do šaten půjde Poruba s dvoubrankovým mankem, jenže rozdíl byl nakonec třígólový. Po nešťastném odrazu zaputoval puk za brankovou čáru a překvapivý pokus byl připsán Radimu Ferdovi.

Do druhé části šla Poruba s Ondřejem Bláhou v bráně, což celkově oživilo hru domácích. Gólově se to ale propsalo až ve 33. minutě, když snížil Michal Vachovec. Následně měli hosté šanci opět odskočit, ale jejich přesilovka byla zkrácena kvůli vyloučení na straně Třebíče. A hra ve čtyřech na obou stranách svědčila Porubě, jelikož na rozdíl jediné branky upravil Dominik Hrníčko. Úplný závěr druhé dvacetiminutovky ale patřil hostům, protože 7 vteřin před sirénou přidal čtvrtý gól David Michálek.

Na začátku třetí periody měli domácí velkou šanci vyrovnat, jelikož jim Třebíčští nabídli početní převahu. Poruba ale s touto příležitostí zaváhala. Po přesilovce měli více ze hry Porubští. Domácí dokázali před třebíčským brankářem vytvořit několik nebezpečných situací, ale skvěle chytající Jekel na druhé straně držel svůj tým ve výhodné pozici. V závěru to už byl jenom hop nebo trop, protože domácí to zkusili bez brankáře. Naneštěstí pro Porubu se tento risk nevyplatil.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Těžce se to hodnotí. Dostali jsme tři góly z pěti střel, ale jinak ta třetina nevypadala špatně. V druhé části se naše hra zvedla, měli jsme šance, ale v úvodu jsme tutovky promarnili. Třebíč hraje typicky odzadu a my jsme udělali v první části prostě moc chyb. Mohli jsme to ale ještě otočit v poslední části jsme měli tlak i šance, ale bohužel to tam nepadlo.

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Získali jsme tady skvělé tři body. Velký podíl na výhře měl bezpochyby náš brankář. První třetinu jsme odehráli dobře pouze výsledkově. Na ledě jsme tahali za kratší konec a měli jsme štěstí, že to tam padlo. Z minima jsme dokázali vytěžit maximum a byli jsme hodně produktivní. Pomohly góly na konci první a druhé třetiny do konečného výsledku a Poruba je jinak výborný tým. Domácí nás přehrávali, ale my jsme zarputilostí, srdíčkem a pomocí gólmana uhráli cenné tři body.