Drama proti Jihlavě! V nájezdech rozhodl Dominik Hrníčko

05.12.2022, Pavlína Vítková

Porubský A-tým v rámci 27. kola Chance ligy zamířil do Jindřichova Hradce, kde vyzval Duklu Jihlava. A tamní stadion Jana Marka byl svědkem dramatického klání. O výsledku totiž rozhodovaly až samostatné nájezdy.

CHANCE LIGA - 27.kolo po 5.12.17:30
HC Dukla Jihlava
HC RT TORAX Poruba 2011
2:3sn(1:0, 0:0, 1:2 – 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Brož (Fronk, Haman), 52. Harkabus (Fronk, Haman) – 41. Šoustal (Berisha, Vachovec), 51. Pšurný (Berisha, Sedlák), rozh. náj. Hrníčko. Rozhodčí: Hucl, Valenta – Jindra, Štofa. Vyloučení: 6:4, navíc Gřeš (POR) 5 + OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 292. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
HC Dukla Jihlava: Neužil – Bilčík, Dvořák, Kolář, Kočí, Haman, Jáchym, Chvátal – Chlubna, Miškář, Šik – Harkabus, Skořepa, Fronk – Tecl, Handl, Křehlík – Cachnín, Pořízek, Brož.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Klimíček, Lemcke, Urbanec, Voráček, Sedlák, Krenželok, Mlčák – Christov, Střondala, Hrníčko – Karafiát, Pšurný, Berisha – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Häring, Toman, Brodek.

Úvod zápasu nabízel vcelku vyrovnanou hru, ani jedna strana si nevytvářela vyloženě gólové šance. Největší drama první třetiny tak přišlo v osmé minutě, když došlo k nepříjemnému kontaktu Tomáše Gřeše a Otakara Šika. Oba jmenovaní byli následně otřesení, Šik musel být odvezen k ošetření do nemocnice a Gřeš vyfasoval 5 minut a trest do konce utkání. A Jihlavští svou přesilovku využili. V čase 9:55 se ke kotouči dostal Vítězslav Brož a otevřel tak skóre. Posléze byl navíc vyloučen i Jiří Klimíček, Dukla tedy mohla minutu a čtrnáct vteřin hrát pět na tři. Tuto situaci však ostravská defenziva zvládla a dalšímu gólu zabránila. Na konci periody si pak početní výhodu vyzkoušela i Poruba, k vyrovnání skóre však nedošlo.

RT TORAX naskočil do prostřední části ještě s výhodou, domácí si ale s oslabením poradili. Po jeho skončení se navíc začali tlačit do útoku. Asi největší příležitost měl na holi Patrik Miškář, jeho pokus ovšem v Dolejšově bráně neskončil. Následně si musel Tomáš Šoustal odsedět dvě minuty za krosček, na stavu klání to nicméně nic nezměnilo. Poté se zhruba v polovině třetiny role obrátily a přesilovku si opět otestovala Poruba. A to dokonce dvojnásobnou. Ani tentokrát ji ale nedokázala využít. Dalším hříšníkem byl pro změnu Dominik Hrníčko, skóre však zůstávalo beze změn. A to následně platilo i při vyloučení Jiřího Fronka. Do kabin tedy hráči odcházeli za stavu 1:0.

Do koncovky naskočili lépe Ostravané. Už v čase 40:58 totiž vypálil Tomáš Šoustal a trefou nad vyrážečku srovnal na 1:1. Obě strany poté předváděly spíše opatrný hokej, moc pohledných akcí k vidění nebylo. V půlce periody se ovšem RT TORAX dočkal další přesilovky, kterou již využil. Autorem branky byl Roman Pšurný. Tento stav ale příliš dlouho neplatil. V čase 51:48 se k puku probojoval Tomáš Harkabus a vymetl šibenici porubské brány.

A jelikož se v základní hrací době už nikdo další neprosadil, zápas musel jít do prodloužení. A následovaly i samostatné nájezdy. V těch nakonec rozhodl Dominik Hrníčko.

Ohlasy k utkání

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Utkání hodnotím kladně. Je potřeba říct, že oba gólmani podali výborný výkon. Ať my nebo soupeř nebyl schopný je prostřelit. Utkání bylo ovlivněné i spoustou vyloučení pět na tři nebo pět na čtyři a o některých trestech si můžeme myslet své... Vlétli jsme do zápasu dobře, ale vše bylo ovlivněné nepříjemným zraněním Otakara Šika, po kterém jsme dali branku. Poté jsme nevyužili přesilovku pět na tři, ale i Poruba měla dvě dvojnásobné přesilovky, které jsme dobře ubránili. Ztracených bodů je vzhledem k vývoji škoda, nicméně Poruba je výborný tým a má svou kvalitu. Musíme kluky pochválit za odbojovaný zápas, pracovali dobře a plnili, co měli. Škoda nájezdů, protože nedat z pěti žádný je o šikovnosti, o momentální formě a Poruba bohužel jeden nájezd proměnila, takže má o bod více.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Zápas se divákům nemohl líbit, byl ubojovaný se spoustou oslabení a přesilovek z jedné i z druhé strany, s nevyužitými přesilovkami. Utkání bylo uplácané a jsme rádi, že jsme ho uhráli s dvěma body, které jsou zlaté.