Senzační obrat! Poruba zapsala po prodloužení další domácí výhru

02.11.2022, Patrik Rošič

Ve středu 2. listopadu odehráli porubští hokejisté další domácí zápas, tentokrát proti Litoměřicím. Hosté v utkání vedli 2:0, Poruba ale nezahálela a díky hře bez brankáře dotlačila utkání do prodloužení. V něm rozhodl o výhře domácích za 88 vteřin prvním gólem v sezóně Justin Lemcke. Porubští tak zapsali šestou domácí výhru v řadě.

CHANCE LIGA - 18.kolo st 2.11.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Stadion Litoměřice
3:2p(0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Hrníčko (Christov, Střondala), 60. Sedlák (Šlahař, Berisha), 62. Lemcke (Šoustal, Berisha) – 19. Válek (Jícha, Guman), 34. Procházka (Chlubna, Guman). Rozhodčí: Kubičík, Koziol – Kráľ, Roupec. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1162. Střely na branku: 32:20. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Klimíček, Lemcke, Voráček, Dluhoš, Sedlák, Mlčák – Gřeš, Vachovec , Šoustal – Šlahař, Pšurný, Berisha – Vildumetz, Hudeček, Brodek – Christov, Střondala, Hrníčko
HC Stadion Litoměřice: Král – Jebavý, Hampl, Šedivý, Němec, Výtisk, Veber, Černohorský – Válek, Jícha, Guman – Procházka, Kuťák, Slavíček – Chlubna, Kracík, Svoboda – Cikhart, Pártl, Gajda

První třetina se dlouho nesla v podobě vyrovnaného hokeje a oba celky si dokázaly vytvořit pěkné šance ke vstřelení gólu, ani jeden tým ale tyto možnosti využít nedokázal. Následně ve 14. minutě mířil na lavici hanby Pšurný. Porubané toto oslabení dokázali ubránit. Vzápětí na stejné místo zamířil Berisha, hráči HC RT TORAX i tuto komplikaci ustáli bez inkasování branky. Už se zdálo, že první perioda bude bezbranková, jenže 63 vteřin před sirénou poslal hosty do vedení Lukáš Válek.

Druhá část hry byla o něco bohatší, než předchozí dvacetiminutovka. Z kraje třetiny si totiž vyzkoušeli přesilovku domácí, naneštěstí ale výhodu jednoho hráče navíc nevyužili. V polovině periody rozhodčí foukli do píšťalky třikrát, což znamenalo herní stav 4 na 3 z pohledu Litoměřic. Skóre se však ale měnilo až při plném počtu hráčů na ledě. Na 0:2 navyšoval v 34. minutě Ondřej Procházka. Netrvalo ale dlouho a Porubané dokázali snížit na jednobrankový rozdíl, když se přesně mezi tři tyče trefil Dominik Hrníčko. Do šaten tak domácí mířili podobně jako v úvodní části s mankem jednoho gólu.

Třetí dvacetiminutovka byla co se týče osobních soubojů nejvíce náročná. Hrál se tvrdý hokej, avšak v rámci pravidel. Trestné minuty se udělovaly až v čase 45:59. K vidění byla totiž menší šarvátka před hostujícím brankářem, která byla oceněna oslabením pro domácí. V polovině tercie si mohla další početní výhodu okusit i Poruba, stav 1:2 zůstal i po těchto momentech. V závěru periody to zkoušeli domácí bez gólmana. Litoměřice byly blízko gólu do prázdné branky, jenže doslova na brankové čáře zastavil střelu hostů jeden z obránců Poruby. Pravidlo nedáš, dostaneš, bylo k vidění o pár vteřin později, když sílou vůle dotlačil puk za záda Krále Adam Sedlák.

Prodloužení nemělo dlouhého trvání. To totiž skončilo už za 88 vteřin, když druhý bod zařídil svým prvním gólem v sezóně Justin Lemcke. Porubané tak zapsali šestou domácí výhru v řadě.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Utkání se nám od začátku nepovedlo. Tahali jsme nohy za sebou a Litoměřice byly na tom líp. Dostávali nás chvílemi pod tlak a zaslouženě vyhráli první třetinu. V druhé části jsme se trochu zvedli a v třetí periodě si kluci za tím vítězstvím šli. Vítězství je cennější, když to týmu nejde a do krve vydře body. Poznal se tak charakter a síla našeho týmu a hráči zápas nevyhráli, ale doslova vybojovali. Závěrem patří velké dík naším fanouškům, při hře bez brankáře nás hnali a i díky nim se nám podařilo vyrovnat.

Radim Skuhrovec (HC Stadion Litoměřice): Do Poruby jsme přijeli s vědomím, že nás čeká těžký soupeř. Na zápas jsme se připravovali a celý zápas jsme pro nás drželi výhodný stav. Bohužel jsme ale ke konci inkasovali branku a prodloužení z naší strany moc dobře sehrané nebylo. Tým ale předvedl parádní výkon s vysokým nasazením. Byl to jiný výkon, než jsme předváděli doma a takových zápasech musíme naši hru stavět. A když budeme takto hrát, tak budeme sbírat čím dál víc bodů.