Poruba přišla o dvoubrankové vedení a z Přerova jede bez bodů

29.10.2022, Pavlína Vítková

V 17. kole Chance ligy zajížděl porubský A-tým na led Přerova. A do zápasu naskočil výborně. O své dvoubrankové vedení nicméně nakonec během třetí periody přišel. Zubři zvítězili těsným rozdílem 3:2.

CHANCE LIGA - 17.kolo so 29.10.17:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2(1:2, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. Březina, 42. Březina (Jan Svoboda, Pechanec), 48. Jan Svoboda (Březina, Kubeš) – 1. Berisha (Šlahař, Pšurný), 13. Christov (Sedlák, Dluhoš). Rozhodčí: Ondráček, Šudoma – Peluha, Vašíček. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1241. Střely na branku: 41:21. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
HC ZUBR Přerov: Postava – Kudělka, Černý, Chroboček, Kubeš, Ševčík, Krisl, Gréč – Doležal, Ministr, Jak. Svoboda – Jan Svoboda, Pechanec, Březina – Goiš, Macuh, Dobša – Indrák, Dvořák, Tarnoczy.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Klimíček, Lemcke, Urbanec, Dluhoš, Sedlák, Mlčák – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Šlahař, Pšurný, Berisha – Vildumetz, Hudeček, Brodek – Christov, Střondala, Hrníčko.

Poruba vstoupila do zápasu skvěle. Už po šestačtyřiceti vteřinách se totiž dostal k dorážce kanadský ostrostřelec Aaron Berisha a poslal Ostravany do vedení. Hra se následně přelévala po celé ledové ploše, oba gólmani se již v úvodní třetině pořádně zapotili. Ofenzivní snažení ale nakonec vyústilo lépe pro hráče RT TORAXu. V čase 12:33 se ke kotouči dostal Vít Christov a zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Poté se pro změnu chtěli více ukázat domácí. Porubská obrana tedy měla plné ruce práce. A asi dvě minuty před koncem periody přišlo zaváhání, v důsledku kterého se před Dolejše přiřítil David Březina a snížil stav utkání. Do kabin se tedy šlo za průběžného výsledku 1:2.

Úvod prostřední části vyzněl lépe pro domácí stranu, Poruba totiž třetinu zahájila v oslabení. Dolejš si ale se všemi přerovskými akcemi poradil. Poté se přesilovky dočkal i RT TORAX. A Postava se v bráně rozhodně nenudil. Šlahař ani Berisha nicméně další gól nepřidali. V polovině periody se opět probrali domácí a začali zatápět ostravským obranným řadám. David Dobša, Jiří Goiš i Jan Svoboda to ovšem zkoušeli marně. Stav tedy zůstával stejný.

Do poslední části pak naskočili mnohem lépe domácí. A v čase 41:56 se mohli radovat, jelikož David Březina po Kubešově pasu srovnal na 2:2. Porubané pak navíc museli jít do čtyř, Justin Lemcke totiž putoval na trestnou lavici, a to dokonce na čtyři minuty. Toho Přerov využil. V čase 47:08 skóroval Jan Svoboda a zařídil zvrat zápasu. Na obou stranách pak bylo k vidění několik dramatických momentů, hrálo se nahoru – dolů. RT TORAX to v závěru vyzkoušel i bez gólmana. Zubři si ale těsné vedení uhlídali. Poruba se tedy vrací bez bodů. Stále však drží první příčku tabulky.

Ohlasy k utkání

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Vstup do utkání nebyl podle našich představ. Poruba začala velmi lehce a lehce se dostala do vedení. Nás to trochu srazilo, ale bojovný výkon celého týmu a divácká podpora pak převážily zápas na naši stranu. Moc si vážíme, že jsme získali tři body proti takovému soupeři.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Vyrovnané utkání, bohužel jsme dnes nedosáhli ani na bod. Výborně jsme zápas rozjeli. První třetinu jsme měli soupeře de facto na lopatkách a měli jsme tam ještě dvě třistaprocentní gólovky, kde to mohlo být po třetině klidně 4:0. Myslím, že ten zápas bychom si pohlídali. Bohužel jsme další góly nedali, naopak jsme dostali hloupý gól po chybě na modré čáře a bylo to znovu o branku. Pak už to byl boj. Ve třetí třetině jsme dostali gól v oslabení, to rozhodlo.