VÝHRA: Poruba si poradila s domácí Jihlavou 3:2 po nájezdech, rozhodl Jakub Šlahař

14.09.2022, Lukáš Bajgar

V pelhřimovském azylu sehrála Jihlava s Porubou první kolo nového ligového ročníku, souboj favoritů celé soutěže byl od prvních okamžiků vyrovnaný a není divu, že se rozhodovalo až v nájezdech. Dva body pro Porubu vystřílel Jakub Šlahař.

CHANCE LIGA - 1.kolo st 14.9.17:30
HC Dukla Jihlava
HC RT TORAX Poruba 2011
2:3sn(1:1, 0:0, 1:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Šik (Beránek), 48. Brož (Juda, Dundáček) – 16. Střondala (Christov, Toman), 46. Hrníčko (Vildumetz, Pšurný), rozh. nájezd Šlahař. Rozhodčí: Čáp, Květoň – Polák, Roupec. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 812. Střely na branku: 36:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
HC Dukla Jihlava: Beran – Bilčík, Dvořák, Dundáček, Kočí, Jáchym, Kowalczyk, Matějíček – Čachotský, Skořepa, Mácha – Beránek, Miškář, Šik – Cachnín, Juda, Brož – Harkabus, Seman, Pořízek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Klimíček, Lemcke, Urbanec, Voráček, Sedlák, Dluhoš – Šlahař, Vachovec, Šoustal – Gřeš, Pšurný, Vildumetz – Hrníčko, Berisha, Vehovský – Střondala, Toman, Christov.

Úvodní třetina prvního kola byla spíše rozvážná, oba týmy se rozjížděly v pomalejším tempu, přesto se diváci dočkali po nesmělých pokusech na obou stranách dvou branek. Zaváhání Poruby za bránou Dolejše využil Jihlavský Otakar Šik, jenž v 11. minutě neodmítl Beránkem vypíchnutý kotouč a z bezprostřední vzdálenosti překonal brankáře hostí, který se marně snažil přesunout ke druhé tyči. Vyrovnání dalo na sebe čekat šest minut, Vojtěch Střondala na konci přesilové hry dostal nejen kotouč přesně na hůl, ale i dostatek prostoru a času zamířit k levé tyči – 1:1.

Prostřední dějství bylo rozhodně živější, za zmínku stojí především Hrníčkův souboj jeden na jednoho, úspěšnější byl jihlavský Beran. Krátce nato domácí duo Juda – Brož prováhalo přečíslení 2 na 1, aby na druhé straně opět Hrníčko mířil jen do výstroje brankáře. A když do klece neusměrnil vypadnuvší kotouč ani Vachovec v přesilové hře, nerozhodný stav pokračoval nadále.

3. minuta poslední části přinesla nejen v ochozech vzruch: Harkabus propálil porubského Dolejše, jenže docílení branky neposvětil sudí. A jak už to bývá: nedáš – dostaneš. Dominik Hrníčko krátce nato vyzvedl expresní zásilku Vildumetze a bekhendovým blafákem vyškolil domácího gólmana. Vyrovnání nedalo na sebe dlouho čekat, Vítězslav Brož tečoval Judovu bombu od modré a porubská síť se zavlnila podruhé.

V následném prodloužení za delší konec většinu času tahali jihlavští hráči, fantastický Dolejš držel jako skála (jako i Beran v tutovce Klimíčka) a rozhodnout musely nájezdy. V těch se za Porubu blýskl jak Pšurný, tak Jakub Šlahař (autor vítězné trefy), zatímco Dolejše překonal jen Čachotský.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Hráli jsme první utkání, oba týmy byly nervózní, ale konečně se roztočil kolotoč a hráči naskočili do zápasového tempa. Bohužel nebylo ideální počasí, takže v hale byla mlha, poté kaluž vody, ale tyto podmínky byly pro oba týmy stejné. My jsme za výsledek rádi, chtěli jsme přivézt nějaký body, a máme dva. Nakonec si říkám, že je škoda, že jsme za stavu 2:1 obdrželi druhou branku, ale nakonec můžeme být rádi za výhru.