Tomu se říká pech! Šumperk nakonec uhájil Ligu juniorů, Porubu čeká play down

06.03.2022, Patrik Rošič

Poslední ligové kolo se po většinu času vyvíjelo lépe pro porubské juniory, trefy Koudelného a Maciase stačily dlouhých 48 minut k vedení. Šumperk poté dvěma trefami srovnal skóre a zápas rozhodly až nájezdy ve prospěch Poruby; Mladí Draci sobě zachránili Ligu juniorů i pro další sezonu, RT TORAX čeká nepříjemné play down.

Liga juniorů - 42.kolo ne 6.3.14:15
HC RT TORAX Poruba 2011
HK Mladí Draci Šumperk
3:2sn(1:0, 1:0, 0:2 – 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Koudelný (Kolat, Fišara), 22. Macias (Hlaváč, Kolat), rozh. náj. Macias – 48. Netolický (Cekr, Haas), 51. Šotkovský (Polách, Horký). Rozhodčí: Pavel – Vengřín, Piskoř. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 30:39. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Fišara, Macias, Kellnar, Černý, Hlaváč, Ludvík – Barčák, Siekierka, Elze, Lysoněk, Hradil, Koudelný, Halata, Prokeš, Chovanec, Kolat, Žák
HK Mladí Draci Šumperk: Ryšavý – Blaháček, Holub, Sedláček, Minařík, Cekr, Netolický Křivohlávek, Koutecký – Tomiczek, Šotkovský, Kesler, Haas, Šembera, Polách, Šucha, Pánek, Horký

Zkraje první části museli domácí na trestnou a hosté měli k dispozici přesilovku. Tu ale nedokázali využít a ještě sami v ní inkasovali. Střelecký účet otevřel Jakub Koudelný. Následně si vyzkoušeli hru s jedním hráčem navíc Porubané. Ani oni ale tuto možnost v gól nepřetavili. Do závěru úvodního dějství se vylučovalo ještě dvakrát, přitom trest hostujícího celku pokračoval i do periody následující.

Druhou dvacetiminutovku tak pokračovala porubská přesilovka, která byla i využita. Na 2:0 upravoval Kacper Macias. Do konce třetiny se už pouze vylučovalo, skóre se však nezměnilo a Poruba šla do třetí tercie s dvoubrankovým náskokem. V třetí části mohli všichni přítomni vidět gól ve 48. minutě, když na 2:1 snižoval hostující Marek Netolický. Krátce nato na trestnou zamířil Halata a Šumperk vyrovnal. Jednu vteřinu před koncem trestu se prosadil Ondřej Šotkovský. Poruba to za vyrovnaného stavu zkoušela bez brankáře, ale gól se ji vstřelit nepodařilo. Šlo se tedy do prodloužení.

V prodloužení měli puk na hokejkách převážně domácí hokejisté a dostávali se oni do lepších šancí ukončit utkání. Ještě blíž k tomu měli, když jim rozhodčí poskytl početní převahu. I tentokrát ale nebyla využita a šlo se na nájezdy. V nich se za Porubu přesně trefili Filip Hlaváč s Kacperem Maciasem. Z hostujících řad se trefil pouze Netolický a domácí tak zapsali výhru 3:2 po nájezdech. To však na třetí místo v tabulce nestačilo, protože junioři potřebovali vyhrát za tři body. Zisk pouze dvou bodů znamená, že porubští junioři jdou do play down.