I druhý trip dopadl pro juniory vítězně! V Kralupech dokázali vyhrát výsledkem 5:1

13.02.2022, Patrik Rošič

Dne 13. února 2022 zajížděli porubští junioři k dalšímu venkovnímu zápasu Ligy juniorů. Po dlouhé cestě do Ústí je tentokrát čekala podobná zajížďka, protože hráli v Kralupech nad Vltavou. Dlouhá cesta však na juniorech nebyla znát a Poruba tak v patnácti hráčích přejela domácí celek 5:1.

Liga juniorů - 37.kolo ne 13.2.16:15
HK Kralupy nad Vltavou
HC RT TORAX Poruba 2011
1:5(0:3, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Náhončík (Kratochvíl) – 5. Mikula (Hlaváč), 11. Chovanec (Hlaváč, Dinmukhammed), 12. Lysoněk (Halata, Chovanec), 25. Halata (Lysoněk, Černý), 38. Žák (Barčák, Mikula). Rozhodčí: Kraval – Zedníková, Hlinka. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 63. Střely na branku: 18:48. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.
HK Kralupy nad Vltavou: Král (12. Němec) – Kratochvíl, Šmíd, Vrbka, Šimůnek, Toulec, Kohlíček – Šilhavý, Kleveta, Hamršmíd, Cihelka, Typolt, Farkaš, Stupka, Náhončík, Kočí, Sulík, Vorlíček
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Dinmukhammed, Fišara, Černý, Hlaváč, Ludvík – Barčák, Chovanec, Halata, Mikula, Koudelný, Elze, Žák, Lysoněk

Na první branku se čekalo pouze malou chvíli. Už v páté minutě otevřel stav utkání Patrik Mikula. Po gólu si Porubští zahráli v oslabení, když fauloval Hlaváč. Kralupy ale přesilovku nevyužili, a tak se o další branku postarali Porubané. Na dvoubrankový rozdíl upravil Pavel Chovanec. Uběhlo pouze 23 vteřin a Poruba slavila potřetí. Po přihrávce od Halaty vyprovodil Krále z brány Ludvík Lysoněk. Do konce třetiny se ještě dvakrát vylučovalo na straně domácího celku, Poruba však tyto šance nevyužila.

Z kraje druhé dvacetiminutovky se museli Porubští bránit, jelikož na trestnou lavici zamířil Mikula. I tato početní výhoda Kralup zůstala bez gólové odezvy. Po oslabení padl další gól Porubanů. V koncovce se opět potkali oba hráči jako u třetí branky, akorát obráceně. Lysoněk přihrál Matěji Halatovi, jenž upravil na 4:0 z pohledu Poruby. Na tuto gólovou radost však našel odpověď o pár chvil později Samuel Náhončík – 1:4. Vše směřovalo k druhé siréně, jenže před další pauzou se ještě trefil Lukáš Žák.

V poslední třetině se už nikdo do listiny střelců nezapsal. Naopak na stranu trestů přišly ještě dva zápisy. O další trestné minuty se na jedné straně postaral Koudelný a na té druhé Šmíd. Porubští junioři tak dokázali vyhrát další utkání po dlouhé a náročné cestě. Další zápas odehrají v pátek 18. února na ledě brněnské Techniky od 18:45.