Junioři s Havlíčkovým Brodem vedli, nakonec ale odjíždějí domů s prázdnou

04.02.2022, Patrik Rošič

V pátek 4. února 2022 pokračovala Liga juniorů dalším hracím dnem. Porubští junioři zajížděli na led Havlíčkova Brodu a s druhým týmem západní skupiny dlouho drželi krok. Po dvou třetinách byl stav nerozhodný 2:2 a rozhodla tak až třetí perioda. Tu naneštěstí pro hráče HC RT TORAX zvládli lépe domácí a Poruba tak díky výhře Šumperku ztrácí na třetí příčku šest bodů.

Liga juniorů - 35.kolo pá 4.2.18:30
BK Havlíčkův Brod
HC RT TORAX Poruba 2011
4:2(1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Pártl (Fiala, Prášek), 29. Prášek (Pártl), 44. Hrdlička (Kravec, Bulík), 58. Prášek – 7. Lysoněk (Prokeš), 24. Žák (Lysoněk, Macias). Rozhodčí: Mejzlík – Polák, Hájková. Vyloučení: 8:11, navíc Kuchta (HBR) 5 + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 159. Průběh utkání: 1:0, 1:2. 4:2.
BK Havlíčkův Brod: Pulda – Hrbek, Besmák, Kuchta, Kutlvašr, Zych – Janko, Fiala, Hrdlička, Bulík, Pártl, Sedláček, Mlejnek, Kravec, Prášek
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Fišara, Macias, Kelnar, Černý, Hlaváč, Ludvík – Mikula, Chovanec, Barčák, Kolat, Prokeš, Hradil, Koudelný, Halata, Žák, Lysoněk

Zápas, ve kterém rozhodčí udělili neuvěřitelných 63 trestných minut začal v šesté minutě početní převahou Havlíčkova Brodu. Tu dokázali domácí využít za pouhých 20 vteřin, když se přesně mezi tři tyče trefil Filip Pártl. Poruba však na úvodní branku našla docela rychlou odpověď. Po přihrávce Marka Prokeše vyrovnával na 1:1 Ludvík Lysoněk. Do úvodní sirény další branka nepadla, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Když vyšel úvod první části domácím, tak začátek druhé periody vyšel lépe Porubanům. Stav utkání otočil a zároveň rozjásal porubskou střídačku Lukáš Žák. Za pět minut bylo ale opět srovnáno. Mezi Slížovy betony se prosadil Jaroslav Prášek. Do konce prostřední dvacetiminutovky se rozdávaly pouze tresty. Havlíčkův Brod si vyzkoušel přesilovku 4 na 3, Poruba ji ale dokázala ubránit. Následně dvakrát v krátkém sledu hráli Porubští s jedním hráčem navíc. Ani oni ji ale využít nedokázali.

V třetí třetině také padla hned na začátku branka. Vedení vrátil domácímu týmu Petr Hrdlička. Další gól padl až v padesáté osmé minutě. Havlíčkův Brod sice hrál v oslabení, paradoxně však dokázal odskočit do dvoubrankového vedení, když sám proti Marku Slížovi podruhé uspěl Jaroslav Prášek. Už se zdálo, že se do závěrečné sirény nic nestane, v závěru ale byly vidět ještě emoce, což znamenalo další záznamy do kolonek trestů. Porubští junioři tak po dvou výhrách prohráli s Havlíčkovým Brodem 2:4.