Dračí doupě vyloupeno! Junioři proti Šumperku vybojovali veledůležité tři body

30.01.2022, Patrik Rošič

Třicáté čtvrté kolo Ligy juniorů nasměrovalo porubské mládežníky na led Draků. Zápas byl dlouho vyrovnaný a na góly se muselo čekat až do druhé poloviny prostřední dvacetiminutovky. V té porubští hráči dokázali za šest minut a čtrnáct vteřin vstřelit tři branky, kterými duel v podhůří Jeseníků rozhodli. Poruba tak stáhla náskok třetího Šumperku na tři body.

Liga juniorů - 34.kolo ne 30.1.16:15
HK Mladí Draci Šumperk
HC RT TORAX Poruba 2011
0:3(0:0, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Macias (Siekierka, Chovanec), 35. Siekierka (Koudelný, Chovanec), 39. Ludvík (Halata, Barčák). Rozhodčí: Novotná – Bubela, Bezděk. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 61. Průběh utkání: 0:3.
HK Mladí Draci Šumperk: Ryšavý – Cekr Filip, Koutecký, Netolický, Cekr David, Minařík, Křivohlávek, Plhal – Šotkovský, Kesler, Polách, Kavan, Haas, Tomiczek, Janech, Šucha, Pánek, Horký
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Fišara, Macias, Kelnar, Černý, Dinmukhammed, Ludvík – Barčák, Siekierka, Chovanec, Prokeš, Hradil, Koudelný, Halata, Žák, Lysoněk

V úvodní dvacetiminutovce byla k vidění pouze vyloučení. Nejprve si zahráli v početní převaze domácí hokejisté. Ti ale nabídnutou šanci nevyužili. Další tresty přišly v 15. minutě, když po potyčce zamířili na trestnou lavici Haas s Koudelným. Za pár okamžiků k Haasovi přisedl Polách a Poruba měla k dispozici zvýhodněnou přesilovku 4 na 3. Porubští borci ale nabídnutou šanci neproměnili. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

V první polovině druhé periody si domácí zahráli s jedním hráčem navíc třikrát. V těchto okamžicích ale správně zapracovaly obranné formace spolu s brankářem v bráně. A když tyto příležitosti Draci nevyužili, tak začali v druhé polovině třetiny úřadovat hráči Poruby. Ve 33. minutě otevřel stav utkání Kacper Macias a za další dvě minuty navyšoval na 2:0 Mateusz Siekierka. To však nebylo vše. V čase 38:56 totiž padl poslední gól utkání, o který se postaral svou dorážkou Jakub Ludvík. Hráči HC RT TORAX tak šli do třetí tercie s tříbrankovým náskokem.

V poslední části sice Poruba nabídla Drakům ještě dvě početní převahy, Šumperk se ale se šestým a sedmým pokusem dobře nepopasoval. Následné minuty už Porubští dokázali ubránit a díky třem brankám v druhé dvacetiminutovce si připsali další tři body. Jde tedy vidět, že nedávná 19denní pauza se na juniorech Poruby nijak nepodepsala. Navíc Marek Slíž neinkasoval už 157 minut a hráči před ním předvedli stejně parádní výkon jako proti Warriors.