Série výher je minulostí, rozjeté juniory zastavili až přerovští hokejisté

03.12.2021, Patrik Rošič

Los ligy juniorů zavedl porubské hokejisty na led přerovských Zubrů. Favorit zde byl jasný, ale zdaleka to nebylo tak jednoznačné utkání. Domácí se sice ujali tříbrankového vedení, jenže Poruba zabrala a zápas až do posledních chvil zdramatizovala. Dokonce mohlo přijít i vyrovnání z pohledu Porubských, na to už ale nedošlo. Hráči HC RT TORAX tak po pěti výhrách v řadě těsně padli se Zubry 3:4.

Liga juniorů - 22.kolo pá 3.12.19:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
4:3(2:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Mašek (Billa), 11. Pekr (Halík, Hradil), 30. Hlávka (Hanák, Halík), 32. Šilhavý (Kolařík) – 18. Halata (Hlaváč), 33. Elze (Koudelný, Černý), 52. Lysoněk (Chovanec, Hlaváč). Rozhodčí: Pavel – Kleprlík, Hrabal. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 99. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3.
HC ZUBR Přerov: Žurek – Nesvadba, Pekr, Hanák, Koblížek, Billa – Halík, Buršík, Kleniar, Hlávka, Brázda, Šilhavý, Hradil, Kolařík, Mašek, Hlůšek
HC RT TORAX Poruba 2011: Drabčík – Černý, Mrozek, Kelnar, Dinmukhammed, Hlaváč, Ludvík – Halata, Chovanec, Mikula, Barčák, Urbančík, Siekierka, Prokeš, Elze, Koudelný, Lysoněk

První část ovládli domácí hokejisté. Stav utkání totiž otevřel v osmé minutě Martin Mašek a za pár okamžiků na něj navázal Jaroslav Pekr. Přerov tak vedl v polovině úvodní dvacetiminutovky 2:0. S plynutím času to vypadalo, že Zubři půjdou do šaten s dvoubrankovým rozdílem, jenže Matěj Halata tomu zabránil a snížil stav na světelné tabuli. Následovala druhá perioda, která skončila stejným poměrem jako ta první. Nejprve navýšil na 3:1 Tadeáš Hlávka a za dvě minuty nato upravil na rozdíl tří branek Michal Šilhavý.

Poruba dokázala na čtvrtý gól Přerova najít ale rychlou odpověď. Za 53 vteřin upravil na 4:2 Daniel Elze. Za tohoto stavu se šlo do třetí tercie a Porubští byli hodně blízko vyrovnání. V 52. minutě snížil na dostřel jediné branky Ludvík Lysoněk. Potom přišlo mnoho vyloučení, mezi kterými našla Poruba zkoušku hry bez brankáře. Další gól naneštěstí pro hráče HC RT TORAX už do závěrečné sirény nepadl. Domácí tak ubránili těsný náskok 4:3.