Junioři podruhé v sezóně bodovali, s Pískem ale těsně padli po nájezdech

10.10.2021, Patrik Rošič

Junioři v rámci 8. kola Ligy juniorů zajížděli na led dalekého Písku. Poruba sice jako první vedla, ale domácí dokázali utkání v třetí třetině otočit. Hráči HC RT TORAX následně ještě vyrovnali a poslali tak zápas do samostatných nájezdů. Za porubské juniory ale proměnil svůj pokus pouze Jakub Plevka. Písek proměnil dva pokusy z pěti, a tak si připsal bonusový druhý bod.

Liga juniorů - 8.kolo ne 10.10.18:00
IHC Písek
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2sn(1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Dolhý (Krasanovský, Kreuzman), 44. Pitel (Kulvejt, Pešek), rozh. náj. Dolhý – 10. Ludvík (Fornál), 50. Kolat (Mikula, Macias). Rozhodčí: Kosnar – Kaiser, Hošťálek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
IHC Písek: Lokajíček – Houdek, Kulvejt, Dolhý, Kurfürst – Hála, Sládek, Mikeska, Dubský, Ryba, Hollar, Krasanovský, Pešek, Kovařík, Kreuzman, Lechnýř, Pitel, Braun
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Fišara, Dinmukhammed, Kelnar, Macias, Hlaváč, Ludvík – Barčák, Mikula, Plevka, Chovanec, Fornál, Koudelný, Siekierka, Žák, Halata, Kolat, Kotrba

První část hry skončila gólově nerozhodně. Oba týmy dokázaly vstřelit po jedné brance a první, kdo otevřel střelecký účet utkání byl v desáté minutě porubský Jakub Ludvík. Za malý okamžik však dokázal vyrovnat Adam Dolhý. V druhé třetině se skóre nijak neměnilo, a tak se šlo do periody třetí. V té se dlouho nečekalo a domácí po přesilové hře otočili stav střetnutí. Na 2:1 upravil Richard Pitel. Porubští ale dokázali zanedlouho vyrovnat. Naděje na první výhru zvýšil Dominik Kolat. Následně Poruba přibližně tři minuty před sirénou hrála přesilovku 5 na 3. Gól ale nepadl a v následné nastavené pětiminutovce také ne. Zápas musely rozhodnout nájezdy, v nichž vítěznou branku vsítil domácí Adam Dolhý.