Junioři poprvé v letošní sezóně bodovali, s Šumperkem ale těsně padli po nájezdech

01.10.2021, Patrik Rošič

V pátek 1. října odjeli porubští junioři zabojovat a první body proti Šumperku. Velice vyrovnané utkání musely rozhodovat až samostatné nájezdy. Jediným úspěšným nájezdníkem se za Porubu stal Kacper Macias, který dokázal v závěru základní hrací doby proměnit i trestné střílení a díky něho si Porubští připsali první bodový zisk.

Liga juniorů - 6.kolo pá 1.10.19:00
HK Mladí Draci Šumperk
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1sn(0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Křivohlávek (Horký, Polách), rozh. náj. Netolický – 57. Macias (TS). Rozhodčí: Kratochvíl – Kalina, Kopecký. Vyloučení: 10:10, navíc Křivohlávek (MDS) 10 min. OT. Využití: 1:0. Diváci: 34. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
HK Mladí Draci Šumperk: Ryšavý – Netolický, Minařík, Koutecký, Křivohlávek, Sviták, Holub, Cekr, Plhal, Blaháček, Stodůlka, Ševčík, Horký, Haas, Polách, Kesler
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Fišara, Macias, Kelnar, Topolanský, Dinmukhammed, Ludvík – Jánoš, Plevka, Siekierka, Chovanec, Barčák, Koudelný, Mikula, Žák, Halata, Prokeš, Lysoněk

První třetina nepřinesla žádnou gólovou radost ani na jedné střídačce, tak se muselo na úvodní branku čekat až do periody druhé. První a jediný gól druhé části padl v 37. minutě z hole domácího Milana Křivohlávka. Brankové hody to tedy nebyly, nýbrž hody přesilových her. Sudí totiž rozdal v prostřední dvacetiminutovce celkem 30 trestných minut. V třetí tercii se ve vylučování pokračovalo ve stejném trendu jako v periodě předcházející. V 57. minutě byl ale jeden trest domácích kvalifikován jako trestné střílení, které využil Kacper Macias. Další branka nepadla a taktéž ani v následujícím prodloužení. Rozhodovaly tedy nájezdy, ve kterých byli šťastnější domácí. Rozhodující nájezd proměnil Marek Netolický.