Poruba zvládla důležité utkání v Kolíně a vyhnula se tak play down

02.03.2022, David Kubatík

V posledním kole Chance ligy zajížděli porubští hokejisté na kolínský led s jednou nepříjemnou jistotou. I v případě vítězství pro ně již byla brána předkola nekompromisně uzamčená. Ani tak ale nebylo radno toto utkání jakýmkoli způsobem podceňovat. V případě porážky jim totiž velice reálně hrozil pád do baráže. Po dvou bezbrankových třetinách nakonec všechny porubské příznivce uklidnili svými góly Markus Korkiakoski s Pavlem Jenyšem a po domácím snížení pak porubskou výhru zpečetil trefou do prázdné branky Dušan Žovinec. Poruba se tak vyhnula strašáku baráže a zajistila si účast v Chance lize i pro příští rok.

CHANCE LIGA - 51.kolo st 2.3.18:00
SC Marimex Kolín
HC RT TORAX Poruba 2011
1:3(0:0, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 58. Krejčík (Veselý, Král) - 45. Korkiakoski (Guman, Jenyš), 54. Jenyš (Gřeš, Korkiakoski), 59. Žovinec (Hajný). Rozhodčí: Zubzanda, Obadal – Jindra, Štofa. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1222. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
SC Marimex Kolín: Kuzněcov – Kukla, Piegl, Čáp, Pinkas, Čížek, Zorko, Klodner – Pajer, Šafránek, Veselý – Král, Miškář, Sklenář – Ouřada, Štohanzl, Krejčík – Svoboda, Matějček, Síla.
HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala – Urbanec, Voráček, Husa, Szathmáry, Žovinec, Barinka – Hrníčko, Vachovec, Stloukal – Gřeš, Korkiakoski, Jenyš – Guman, Carter, Réway – Bitten, Toman, Hajný.

První část nebyla pro přítomné či internetové diváky příliš atraktivní. Snad jedinou větší příležitost si na konci sedmnácté minuty připsal porubský Tomáš Gřeš, který se po chybě domácího obránce rozjel sám na Kuzněcova. Ruský gólman však zachoval chladnou hlavu a ze souboje jeden na jednoho vyšel jako vítěz, což potom potvrdil i tím, že si poradil i s následnou Jenyšovou dorážkou. Oba celky se tak po uplynutí úvodních dvaceti minut rozjely do kabin za bezbrankového stavu.

Ani druhá třetina nebyla z pohledu hokejových fajnšmekrů ničím zajímavým. Už ale přinesla nějaké šance. Na porubské straně se o ně postarali Réway, Bitten a Hrníčko, na té kolínské pak Šafránek, Veselý, Miškář či Síla. Hlavně ke konci druhé periody byli Kozli blízko vedení. Žádný z puků ale za brankovou čarou neskončil, a tak bezbrankový stav trval i nadále.

Třetí třetinu začali Porubští dobře. Po necelých pěti minutách vybojoval před brankou puk Markus Korkiakoski a parádním bekhendem jej poslal nad Kuzněcovovu lapačku – 0:1. Potom se ale domácí Kozli naplno probudili a Adam Brízgala měl co dělat, aby těsné vedení svého týmu udržel. Nakonec se Kolínu skutečně skórovat nepodařilo, a tak se Ostravané prosadili znovu. Šest a půl minuty před třetí sirénou ujeli Tomáš Gřeš s Pavlem Jenyšem a druhý jmenovaný tuto pohlednou kombinaci zakončil střelou do odkryté branky. A když už to vypadalo, že Poruba dovede zápas k pohodlnému vítězství, šli její hráči zbytečně do tří a inkasovali. Postaral se o to dorážkou z bezprostřední blízkosti Lukáš Krejčík.

Nakonec se ale takové drama nekonalo. Minutu a půl před koncem sáhla domácí lavička k power-play a Dušan Žovinec zpečetil porubské vítězství střelou přes celé kluziště. Poruba si tak připsala důležité tři body a v konečné tabulce skončila na nepostupovém, ale také nebarážovém jedenáctém místě, jediný bod za svým dnešním soupeřem.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Samozřejmě jsme nyní spokojení, vyhrálo se. Ale je škoda, že takový týmový výkon, jaký kluci podali dnes, nepředváděli i v průběhu sezony, mohli jsme být někde výše. Ale bohužel. Ambice byly vysoké, z tohoto pohledu nakonec velké zklamání, nedostali jsme se do playoff. Příští sezonu bude potřeba tým trošičku obměnit a hrát o příčky, na které budeme mít.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011