Vrchlabí ukončilo porubskou sérii. Koffer zařídil díky hattricku obrat

27.01.2022, Pavlína Vítková

Poruba po nucené covidové pauze zajížděla do Vrchlabí, kde v rámci 41. kola vyzvala ne zrovna oblíbeného soupeře. A i přes slibné vedení 3:1 nakonec odjíždí bez bodů. Domácí výhru vystřelil díky hattricku Filip Koffer.

CHANCE LIGA - 41.kolo čt 27.1.18:00
HC Stadion Vrchlabí
HC RT TORAX Poruba 2011
4:3(1:1, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Koffer (Kaut), 38. Koffer (Mrňa), 41. Kusý (Matýs), 44. Koffer (Heřman, Chrtek) – 6. Bitten (Guman, Husa), 27. Bitten (Žovinec, Stloukal), 36. Stloukal (Korkiakoski). Rozhodčí: Jechoutek, Ondráček – Maštalíř, Roischel. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 436. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3.
HC Stadion Vrchlabí: Soukup – Linhart, Kynčl, Kajínek, Jelínek, Voženílek, Nedbal, Oliva – Heřman, Chrtek, Kusý – Koffer, Kaut, Mrňa – Matýs, Urban, Machač – Chalupa, Pochobradský, Zeman.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Urbanec, Husa, Voráček, Szathmáry, Žovinec, Barinka, Houdek – Stloukal, Korkiakoski, Hrníčko – Jenyš, Vachovec, Gřeš – Guman, Hajný, Bitten – Carter, Pořízek, Brodek.

Start zápasu vypadal na první pohled lépe pro domácí, porubský navrátilec Radek Pořízek si totiž hned v úvodních minutách musel jít odsedět dvouminutový trest. Vrchlabští nicméně nic zajímavého nepředvedli. Naopak v šesté minutě se zadařilo ostravské straně, když Samuel Bitten povedenou střelou z pravého kruhu otevřel skóre. Vrchlabí se ale postupně začalo dostávat do tempa, a tak bylo o deset minut později vyrovnáno. Po nepřehledné situaci před Muštukovsem dotlačil puk do brány Filip Koffer.

V prostřední části si ale RT TORAX vzal vedení zpět. Petr Stloukal při přesilovce parádně našel před bránou číhajícího Sama Bittena a gólman Soukup už mohl jen zírat. To ovšem nebylo z porubské strany vše. V čase 35:39 se při vlastním oslabení prosadil i první jmenovaný, tedy Petr Stloukal. Domácí ale před koncem třetiny přeci jen zabojovali. Opět zásluhou Filipa Koffera tak asi dvě minuty před zazněním sirény snížili na rozdíl jedné branky.

A ihned v úvodu třetí třetiny bylo znovu vyrovnáno. Denis Kusý využil přesilovou hru a zařídil pro domácí skóre 3:3. Tím ale rozjeté Vrchlabí nekončilo. Filip Koffer v čase 43:33 přidal svůj třetí gól a otočil stav zápasu. Zároveň tak podstatně vylepšil své dosavadní letošní statistiky (před zápasem 2+3). Poruba se snažila srovnat, Hrníčko, Guman, Vachovec, Stloukal ani Gřeš však neuspěli. Ostravané tak odjíždí bez bodů.

Ohlasy k utkání

Tomáš Jirků (HC Stadion Vrchlabí): Samozřejmě jsme nebyli spokojení s průběhem prvních dvou třetin. Nehráli jsme vyloženě špatně, ale nebylo to ono. Bezzubé, málo emocí, byli jsme ustrašení, museli jsme hodně zvýšit hlas po první třetině. Pomohla nám branka na 1:3, našli jsme cestu. Ve třetí třetině jsme si pomohli přesilovkami, tři dny jsme se připravovali na Porubu a jsme rádi za tři body.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Něco se pokazilo, pokazilo se to na konci druhé třetiny, kdy jsme udělali zbytečně hloupou chybu u střídačky, ztratili jsme kotouč, dostali na 3:2 a to soupeře povzbudilo do kabiny. Poté jsme byli vyloučení, dostaneme branku a je z toho guláš. Sami jsme jim pomohli, pak jsme v oslabení dostali na 3:3, soupeř nás dostal pak pod tlak, snažili jsme se vymanit, měli jsme nějaké šance v závěru a štěstí se už nepřiklonilo.