Poruba bere o bod víc! Divoký zápas plný zvratů rozhodlo až prodloužení

29.09.2021, David Kubatík

Hokejisté klubu HC RT TORAX Poruba 2011 změřili v rámci šestého kola Chance ligy síly s velice ambiciózními přerovskými Zubry. A chvílemi to vypadalo, že směřují k jasnému vítězství. Ve dvacáté deváté minutě už díky zásahům Tomana, Špačka, Kozáka a Szathmáryho vedli 4:1. Houževnatý soupeř se ale odmítl vzdát a pouhých dvanáct vteřin před třetí sirénou dokázal vyrovnat stav zápasu na velice divokých 5:5. To nakonec po obřím tlaku rozhodl Pavel Jenyš.

CHANCE LIGA - 6.kolo st 29.9.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
6:5p(1:1, 4:2, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Toman (Jenyš, Houdek), 21. Špaček (Szathmáry), 25. Kozák (Szathmáry, Guman), 29. Stloukal (Gřeš, Vachovec), 38. Stloukal (Houdek, Husa), 63. Jenyš (Bitten, Houdek) – 3. Doležal (Šoustal, Pšurný), 32. Král (Šoustal, Fencl), 33. Doležal (Pšurný, Dluhoš), 43. Pšurný (Doležal, Süss), 60. Svoboda (Süss, Dvořák). Rozhodčí: Koziol, Ondráček – Konvička, Kučera. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 680. Střely na branku: 40:44. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:5, 6:5.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Houdek, Husa, Žovinec, Voráček, Szathmáry, Kozák, Urbanec – Stloukal, Vachovec, Korkiakoski – Jenyš, Toman, Špaček – Guman, Bitten, Gřeš – Kanko, Hotěk, Brodek.
HC ZUBR Přerov: Postava – Černý, Hrabal, Krisl, Seemann, Dluhoš, Gréč – Doležal, Pšurný, Süss – Svoboda, Kratochvil, Král – Svoboda, Dvořák, Novák – Fencl, Šoustal.

První třetina nabídla návštěvníkům RT TORAX ARENY z obou stran pěkný svižný hokej. Začátek ale mnohem lépe vyšel hostům. Už ve třetí minutě totiž předvedli nádhernou souhru, na jejímž konci stál oslavenec Tomáš Doležal, který už poměrně jednoduše poslal svůj tým do vedení. Postupem času se do hry začali dostávat i Ostravané, což nakonec dokázali zhodnotit i gólově. Na konci dvanácté minuty propálil Postavu z pravého kruhu Radim Toman. O minutu a půl později mohli jít domácí dokonce do vedení. To by ale nesměl Bitten trefit z vyložené šance pouze břevno. Po dvaceti minutách se tak oba týmy rozloučily za nerozhodného stavu.

Druhá třetina byla, oproti své předchůdkyni, gólově mnohem bohatší. Už po necelé minutě se ve vlastním oslabení nádherným způsobem prosadil Marek Špaček a poslal Porubu do vedení. A porubský náskok i nadále rostl. Ve dvacáté páté minutě tečoval Szathmáryho přesilovkovou střelu Lukáš Kozák a o tři minuty později dotlačil za Postavova záda další puk Petr Stloukal. V tu chvíli bylo veselo. Uplynuly ale necelé čtyři minuty a z luxusního náskoku byl už znovu jen ten základní. V rozmezí třiadvaceti sekund se totiž postupně trefili Tadeáš Král s Tomášem Doležalem. V následujících minutách pak ale dokázali Porubští odrazit přerovský tlak a udeřit popáté. A znovu v oslabení. Přerovský gólman si sice nejprve poradil s projektilem Houdka, na dorážku Petra Stloukala už byl ale krátký. Po velice divoké druhé části tak na porubské světelné tabuli zářil stav 5:3.

Z třetí periody utekly pouhé dvě a půl minuty a diváci byli svědky dalšího gólu. Tentokrát se prosadili hosté zásluhou Romana Pšurného, který z těžkého úhlu zamířil přesně nad Muštukovsovo rameno. Následující minuty pak patřily jednoznačně Zubrům, kteří na Muštukovse vysílali jednu střelu za druhou. Domácím se však podařilo dlouho odolávat. A když už to vypadalo, že se jim to podaří a všechny tři body uchrání, přišel šok. Pouhých dvanáct vteřin před koncem propálil porubského gólmana z pravého kruhu Pavel Svoboda. Šlo se tedy do prodloužení.

Hra v nastaveném čase vyšla lépe domácím. Po chvíli se dostali do tlaku, který po necelých třech minutách dokázal přetavit ve vítězný gól Pavel Jenyš. Zubři si tak z RT TORAX ARENY odvezli z tří možných bodů pouhý jeden.

Příští zápas odehrají svěřenci Jiřího Šejby a Davida Moravce v Podkrkonoší, na ledě Stadionu Vrchlabí.

Ohlasy k utkání

Jiří Šejba (HC RT TORAX Poruba 2011): Celý zápas šel nahoru / dolů, to prostě nejde. Tým musí začít hrát zodpovědně, trpělivě a mít přehled ve hře. Jsou tady dobří hráči, ale ne až tak dobří, aby si na ledě mohli dělat, co chtějí. To je celé. Za stavu 4:1, kdybychom všechny ty věci dodrželi, je to v pohodě, vyhraný zápas, 3 body. Nevím, co říct víc.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Hodnocení bych rozdělil na dvě části. První část - naprosto zbytečné góly, jak v našich přesilovkách, tak v oslabení. Druhá část - dvakrát jsme se vrátili do zápasu, za stavu 1:4, 3:5, v tomhle směru bodík dobrý. Ale jsme rozčarovaní z toho, jaký gól padl v prodloužení, jsou tam čtyři rozhodčí... takové branky by padat neměly a neměly by rozhodovat zápas.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011