Povinnost splněna. Porubští nastříleli v Kadani tři góly a odvážejí si z ní i stejný počet bodů

15.09.2021, David Kubatík

Hokejisté týmu HC RT TORAX Poruba 2011 zajížděli v rámci druhého kola Chance ligy na led severočeské Kadaně v roli jednoznačného favorita. Tu nakonec díky přesným zásahům Michala Houdka, Jakuba Husy a Petra Stloukala potvrdili. Po většinu zápasu to navíc také byli oni, kdo na ledě určoval zápasový rytmus. A i když celkové tempo nebylo z nejrychlejších, ukázali Ostravané dostatek zkušenosti a herní vyzrálosti na to, aby i po soupeřově snížení dovedli zápas do konce v klidu a bez zbytečných dramat .

CHANCE LIGA - 2.kolo st 15.9.18:00
SK Trhači Kadaň
HC RT TORAX Poruba 2011
1:3(0:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 47. Zorko - 17. Houdek (Guman, Vachovec), 28. Husa (Szathmáry, Korkiakoski), 31. Stloukal (Brodek, Kanko). Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda - Štofa, Kokrment. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 216. Střely na branku: 25:32. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
SK Trhači Kadaň: Zajíček – Steinocher, Jáchym, Zorko, Havlín, Kuboš – Berčík, Bernat, K. Heffernan – S. Heffernan, Homer, Hradecký – Koblížek, Kordule, Routa – M. Zabloudil, Z. Zabloudil.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs - Szathmáry, Husa, Kozák, Žovinec, Voráček, Urbanec, Houdek - Gřeš, Bitten, Korkiakoski - Guman, Vachovec, Stloukal - Jenyš, Toman, Špaček - Kanko, Hotěk, Brodek.

Porubský start na kadaňském ledě byl spíše z kategorie těch pomalejších. Už ve druhé minutě se Šejbův výběr vinou špatného střídání připravil o již jistou přesilovku a o pár minut později si v početní nevýhodě dokonce sám zahrál. Ostravané to ale nakonec všechno ustáli se ctí a s přibývajícím časem začali přebírat herní iniciativu. A snaha to nebyla marná. Na konci sedmnácté minuty se po krásné Gumanově zadovce ujal puku Michal Houdek a ranou od modré nedal Zajíčkovi šanci. Do konce úvodní dvacetiminutovky se už pak nic zásadního neudálo.

Druhá třetina už byla plně v porubské režii, což se nakonec promítlo i do skóre. Už na konci dvacáté osmé minuty poslal Szathmáry velice chytrou přihrávku před brankou stojícímu Jakubu Husovi, který ještě strhl puk do bekhendu a poslal jej přesně mezi betony kadaňského gólmana. Další branka pak padla za dvě a půl minuty. Po Brodkově sprintu podél mantinelu přišla z jeho hole přihrávka na osamoceného Petra Stloukala, který zachoval chladnou hlavu a poslal za Zajíčkova záda již třetí puk. Stav 3:0 pro Porubu pak vydržel až do zaznění druhé sirény.

V třetí periodě do toho domácí tým šlápl, díky čemuž se také dočkal odměny ve formě vstřelené branky. Slovinec Luka Zorko se probil do pásma a svou nekompromisní pumelicí z mezikruží vymetl pravou šibenici Muštukovsovy svatyně. Snížení ale hostujícím celkem nijak nezatřáslo. Právě naopak. V dobrých šancích se následně ocitli Stloukal, Vachovec a Toman. Puk si však z ani jedné z těchto holí cestu za Zajíčkova záda nenašel, a tak Ostravané vezou ze severu Čech své premiérové tři body tohoto ročníku.

Další utkání odehrají svěřenci Jiřího Šejby a Davida Moravce už v sobotu 18. září, kdy v domácí RT TORAX ARENĚ přivítají od 17:00 jihlavskou Duklu.

Ohlasy k utkání

Jiří Šejba (HC RT TORAX Poruba 2011): V první třetině jsme byli lehce nervózní, ale dostali jsme se do vedení. Ve druhé jsme už byli více na kotouči a navýšili vedení na 3:0. V poslední části jsme měli určité šance, každopádně nás podržel výborný gólman Ervins a jsme rádi za tři důležité body.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011