Dorostenci odjeli z Brna s prázdnou, souboj s Kometou rozhodla druhá třetina

03.10.2020, Patrik Rošič

Porubské dorostence čekalo další kolo Extraligy dorostu – Východ, které odehráli na ledě brněnské Komety. Začátek úvodní části sice jasně patřil Moravcovým svěřencům, jenže jak Brno zařadilo na vyšší rychlostní stupeň, tak se už hosté nechytili. Poruba sice dokázala výsledek zkorigovat zásluhou dvoubrankového Jakuba Koudelného, jenže na body to už nevypadalo. Porubští dorostenci tak odjeli zpět do Ostravy s prázdnou.

Extraliga dorostu - 6.kolo so 3.10.13:00
HC Kometa Brno
HC RT TORAX Poruba
7:4(1:2, 5:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. Otava (Horký, Němec), 22. Bělohlav (Kos, Pigl), 25. Bělohlav (Němec), 30. Boltvan (Němec, Eich), 31. Šantora (Nesvadba), 40. Linka (Nekvapil, Svoboda), 55. Pigl (Kos, Bělohlav) – 1. Koudelný (Vehovský, Jánoš), 4. Hradil (Kalužík, Kelnar), 36. Koudelný (Vehovský), 50. Janáček (Vehovský). Rozhodčí: Maťašovský – Vašíček, Kučera. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 74. Střely na branku: 51:24. Průběh utkání: 0:2, 5:2, 5:3, 6:3, 6:4, 7:4.
HC Kometa Brno: Kavan – Svoboda, Šedlbauer, Máša, Ulbricht, Barčák, Němec, Eich – Pigl, Kos, Linka, Šantora, Nekvapil, Otava, Rakus, Horký, Bělohlav, Boltvan, Nesvadba
HC RT TORAX Poruba: Drabčík (31. Chylík) – Fišara, Janeček, Kršík, Chudoba, Borkovec, Kelnar – Stasiuk, Koudelný, Konečný, Janáček, Hradil, Jánoš, Šrubař, Kalužík, Vehovský

První třetinu začali Porubští bravurně. Již ve čtvrté minutě svítilo na světelné tabuli 0:2, když se v prvních deseti vteřinách utkání trefil Jakub Koudelný, aby se za tři minuty z branky radoval Oliver Hradil. Poruba následně hrála v polovině třetiny přesilovou hru, kterou však Moravcovi svěřenci využít nedokázali. Když nepřišlo navýšení, tak přišlo snížení stavu na 1:2. Červené světlo za Drabčíkem rozsvítil Roman Otava. Do první sirény už branka nepadla, a tak se šlo do šaten s porubským jednogólovým náskokem.

Druhou třetinu naopak ovládla domácí Kometa. Nejprve na 2:2 vyrovnal Matěj Bělohlav. Netrvalo dlouho a Brněnští utkání otočili, když se svým druhým gólem v utkání opět ukázal Matěj Bělohlav. V polovině druhé periody to bylo pro domácí ještě růžovější. Nejprve na 4:2 upravil Adam Boltvan a za necelou minutu se prosadil také Tomáš Šantora. To už bylo pro Vincence Drabčíka příliš, a tak ho vystřídal Jakub Chylík. Tahle výměna zřejmě Porubu nakopla a za nedlouho snížila, když se podruhé v zápase trefil Jakub Koudelný. V druhé části padla ještě jedna banka. Přibližně deset vteřin před sirénou upravil na 6:3 Štěpán Linka.

Do třetí tercie šla Poruba s jediným cílem, dohnat ztrátu, kterou nabrala v druhé části. To se moc nedařilo a hrálo se převážně nahoru a dolů. Kontaktní branka přišla, ale až přesně v polovině periody. Na dvougólový rozdíl snížil Ladislav Janáček. Následovalo vyloučení na straně HC RT TORAX, jenže domácí tuto možnost nevyužili. Jak skončila přesilovka domácích, tak po dvou minutách už rozhodující gól přišel. V 55. minutě definitivně rozhodl Martin Pigl. Další utkání odehrají porubští dorostenci doma. V sobotu 10. října vyzvou na ledě RT TORAX ARENY Mladé Draky Šumperk, úvodní buly bude vhozeno v 17:00.