První domácí výhra za tři body! Techniku udolali junioři ve dvou minutách druhé třetiny

04.10.2020, Gabriela Juříková

V Extralize juniorů začalo druhé kolo vzájemných utkání, takže na porubský led přijela Technika Hockey Brno. Oproti prvnímu kolu přijel velmi dobře připravený tým, který domácí dost dlouho k ničemu nepouštěl. Šťastným vlastencem se RT TORAX dostal do vedení, které soupeř vyrovnal v úvodu druhé třetiny. Mezi 32. a 33. minutou se domácí třemi góly, mezi kterými byly první góly Daniela Pachuly a Filipa Hlaváče, dostali do výrazného vedení, které si více méně pohlídali. Technika se výbornými akcemi dostávala před Filipa Pawlase, ale ten měl svůj parádní den a i díky jeho výkonu slavila Poruba konečnou výhru 5:3, když Halata dával do prázdné branky a v poslední vteřině korigoval výsledek Brůžek.

Extraliga juniorů - 6.kolo ne 4.10.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
Technika Hockey Brno
5:3(1:0, 3:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 14. Ślusarczyk (Halata), 32. Pachula, 32. Hlaváč, 33. Macias (Elze), 59. Halata – 24. Novosedlík (Hubáček), 41. Fojt (Fornál, Hubáček), 60. Brůžek (Fojt, Fornál). Rozhodčí: Blaževič – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 2:2, navíc Holcman (TBR) 10 OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 37:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Pawlas – Topolanský, Pachula, Pitucha, Mrozek, Macias, Debnár, Hlaváč – Ślusarczyk, Pavlík, Halata – Benka-Rybár, Morávek, Bořuta – ELze, Barčák, Zelinka – Urbančík
Technika Hockey Brno: Hořejší (33. Šembera) – Kubica, Vacek, Fojt, Fornál, Holcman, Přecechtěl – Švarcberger, Brůžek, Hubáček, Novosedlík, Vrána, Čoupek, Nerad, Adam, Kelbl, Lajoš

Domácí byli asi hodně překvapeni nasazením a aktivitou soupeře, který si vypracoval dost nebezpečné šance. Ale byl to právě RT TORAX, který otevřel střeleckou listinu ve 14. minutě. Gól byl přiznán Jakubu Ślusarczykovi, přestože si jej v podstatě dal sám obránce Vacek. Vložil totiž do zpětné nahrávky zpět na Halatu hůl a gólman na to už neměl čas reagovat. Puk mu prošel mezi betony. Domácí vyhráli třetinu 1:0 s velkým štěstím.

Druhá třetina byla dramatičtější a to díky vstřeleným gólům. Technika Hockey Brno dokázala srovnat po dobrém vstupu do utkání ve 4. minutě Davidem Novosedlíkem. Pak měl další šanci skórovat Lajoš, jenže přečíslení tři na jednoho zakončil jen do lapačky Pawlase. Pak přišly dvě minuty slávy pro Porubské, kteří v krátkém intervalu dosáhli tří branek. Vedoucí gól dal v čase 31:02 Daniel Pachula, po 41 vteřinách navýšil stav Filip Hlaváč a po půl minutě, tedy ve 33. minutě utkání, přesně zacílil Kacper Macias. To už bylo pro Hořejšího příliš a přepustil brankoviště Šemberovi, který si okamžitě připisoval zásahy. Což zvedlo spoluhráčům sebevědomí a závěr třetiny si vychutnávali v útočné třetině. Už už se radovali ze snížení, jenže Pawlas k údivu všech měl puk v lapačce. Třetina tedy skončila 3:1 pro domácí.

Třetí dějství vyšlo gólově lépe hostům. Vyhráli jej 2:1 a z Poruby odjížděli sice bez bodů, ale s pocitem zlepšených výkonů a herních kvalit.
V první minutě snížil Luboš Fojt po velkém tlaku do brány. A když už to vypadalo, že se utkání dohraje bez gólů, přestože měly týmy spoustu šancí měnit stav. Gólmani ukazovali své přednosti a soupeře pěkně trápili. Technika sáhla tři minuty před koncem základní hrací doby po hře bez gólmana a dost slušně odstřelovala porubské brankoviště. K jednomu odraženému kotouči se ovšem dostal Matěj Halata a přes všechny čáry dopravil puk do nehlídané svatyně. Na konečných 5:3 pro RT TORAX stanovil skóre utkání v doslova posledních vteřinách Filip Brůžek, když nachytal Pawlase už nekoncentrovaného.

HC RT TORAX Poruba 2011 doma poprvé vyhrál za tři body a to hlavně díky výbornému brankáři Filipu Pawlasovi.

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba 2011): Oproti prvnímu kolu nás čekalo rozhodně těžší utkání než tenkrát na Technice. Přijel velice dobře připravený tým, který v prvních deseti minutách byl lepší. Měli jsme velké problémy, ale podařilo se nám dát šťastný gól. Nakonec o výhře rozhodly dvě minuty druhé třetiny, kdy jsme vstřelili tři góly. Ale samozřejmě nebyl konec zápasu, který se dohrával opravdu až do konce. Soupeř nám v poslední vteřině poslal puk do brány a korigoval výsledek na 5:3. Přitom měl mnoho šancí utkání zdramatizovat, jenže nás podržel Filip Pawlas, který pochytal snad tři čtyři tutové góly. Zápas jsme zvládli a hráčům děkujeme za bojovnost a odvedený výkon.

Jiří Rech (Technika Hockey Brno): Říkali jsme teď klukům v kabině, že nemůžeme hrát hokej na krásu, ale urputný, bojovat a nevypouštět situace. Minule se nám to vymstilo, kdy jsme za sedm minut dostali čtyři góly. Dnes podobná situace a to díky zbytečným nedohráváním. Prostě našima rukama. Když to vezmu, tak jsme si dnes minimálně bod zasloužili. Kluci tuto soutěž hrají prvně, rozkoukávají se, zvykají si a za pět zápasů ušli kus cesty. Zlepšují se a dnes jsme jim krom těch dvou minut nemohli vůbec nic vytknout.