Bez gólů se nevyhrává. Poruba odjíždí ze severu Čech s prázdnou

17.02.2021, David Kubatík

Po reprezentační přestávce se hokejisté týmu HC RT TORAX Poruba 2011 vydali v rámci osmadvacátého kola Chance ligy na dalekou cestu do severočeských Litoměřic. Zde jim ale hra už od začátku příliš nešla. Domácí šli v druhé třetině do vedení zásluhou Svobody a to si udrželi až do poslední sirény. Sadion pak své vedení navýšil na začátku třetí části a pojistil gólem Kadlece do prázdné.

CHANCE LIGA - 28.kolo st 17.2.17:00
HC Stadion Litoměřice
HC RT TORAX Poruba 2011
3:0(0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. Svoboda P. (Konečný, Berka), 42. Procházka (Miškář, Beran), 59. Kadlec (Válek, Holý). Rozhodčí: Souček, Čáp – Štofa, Beneš. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Hráno bez diváků 28:24. Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0.
HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Baláž, Výtisk, Holý, Kremláček, Jebavý, Háva – Beran, Miškář, Svoboda – Procházka, Válek, Kadlec – Konečný, Urban, Jánský – Jindra, Berka, Svoboda.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Voráček, Žovinec, Szathmáry, Kozák, Urbanec, Pastor – Sikora, Hudeček, Pořízek – Korkiakoski, Jáchym, Stloukal – Klíma, Raška, Endál – Hotěk, Toman, Brodek – Häring.

První třetina toho po hokejové stránce příliš nepřinesla. Oba týmy si vyměnily po několika střelách, z nichž však žádná neměla potřebné gólové parametry. Jedinou výjimku tvořila domácí přesilovková šance ze závěru dvanácté minuty. Dělovka Tomáše Svobody ale nakonec pouze orazítkovala pravou tyč Foltánovy branky. V poslední minutě pak zkoušel Krále překvapit Endál střelou z téměř nulového úhlu. Gólman Severočechů byl ale připraven. S první třetinou se tak oba týmy rozloučily bez vstřeleného gólu.

Druhá třetina už gól přinesla. Bohužel pro Porubské ale padl do jejich branky. Ve dvacáté sedmé minutě přihrál přes šíři celého pásma Konečný Přemyslu Svobodovi, který ranou z první Foltána vyloženě propálil. Obrovská šance na vyrovnání přišla v jednatřicáté minutě při porubské přesilovce, kdy Raška měl před sebou po Hudečkově přihrávce už jen prázdnou branku. Tu ale trestuhodně minul. A skóre se neměnilo ani tři minuty před druhou sirénou, kdy se sám před litoměřickým brankářem ocitl Šimon Szathmáry. Tento souboj však znovu vyšel ve prospěch Tomáše Krále. Do konce druhé části se už potom nic zaznamenáníhodného neudálo, a tak se šlo do poslední třetiny za těsného vedení domácího Stadionu.

Ani třetí část nezačala pro ostravské hráče dobře. Už po minutě a půl totiž Miškář přihrál před branku volnému Martinu Procházkovi a ten procedil puk pod Foltánem do branky podruhé. Na Porubských sice bylo vidět, že by s výsledkem ještě rádi něco udělali, ale v útoku byli bohužel bezzubí. Asi největší jejich šanci třetí třetiny měl Žovinec, s jehož pokusem si ale Král poradil. Chvíli před koncem pak porubští trenéři sáhli ke hře bez brankáře. Která ovšem skončila třetím gólem domácích. O ten se postaral Martin Kadlec. Zápas tak skončil poměrně jednoznačným skóre – 3:0 ve prospěch domácího Stadionu.

Šanci k nápravě budou mít Porubští již v sobotu 20. února, kdy se představí na ledě nepříliš vzdáleného Havířova. Úvodní buly bude vhozeno v 16:00.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Byl to pro nás těžký zápas proti kvalitnímu soupeři. Po delší pauze jsou vždy utkání speciální, proto jsem rád, že jsme navázali na sérii, kterou jsme měli před ní. I když jsme se dvě třetiny trochu hledali, tu třetí už jsme odehráli velice dobře. Měli jsme spoustu zblokovaných střel, nasazení a dobrého gólmana, takže pro nás zasloužené tři body

Martin Janeček (HC RT TORAX Poruba 2011): Dvě třetiny jsme hráli velice slušně, akorát soupeř byl lepší v blokování střel a naše střely se příliš nedostávaly k bráně. To byl zásadní problém, kvůli kterému jsme nedali gól. Potom jsme trochu museli otevřít hru, čímž se vyvinul závěr takový, jaký byl a soupeř zaslouženě vyhrál.