Z Českých Budějovic s výpraskem. Motor nastřílel osm branek

07.03.2020, Pavlína Vítková

Poslední zápas nadstavbové části Chance ligy odehrála Poruba na českobudějovickém ledě. A proti jasnému favoritovi nezačala vůbec špatně. Od poloviny druhé třetiny ale bylo jasné, kdo si připíše finální vítězství. Motor zvítězil rozdílem 8:1.

CHANCE LIGA - 58.kolo so 7.3.17:00
ČEZ Motor České Budějovice
HC RT TORAX Poruba 2011
8:1(0:0, 4:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 24. Prokeš (Michnáč, Veselý), 30. Pýcha (Karabáček, Novák), 38. Raška (Beránek, Allen), 40. Prokeš (Novák, Karabáček), 46. Allen (Karabáček, Pavel), 50. Pýcha (Doležal, Beránek), 54. Přikryl (Pavel, Doležal), 58. Veselý (Babka, Vydarený) – 22. Maršoun (Nejezchleb, Hlinka). Rozhodčí: Gech, Kostourek – Kotlík, Belko. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6127. Střely na branku: 49:28. Průběh utkání: 0:1, 8:1.
ČEZ Motor České Budějovice: Dvořák – Pýcha, Vydarený, Allen, Plášil, Pavel – Novák, Prokeš, Karabáček – Raška, Přikryl, Doležal – Babka, Michnáč, Veselý – Beránek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Rudl, Slavík, Šendera, Dundáček, Dluhoš, Pastor – Ollender, Hudeček, Gřeš – Ďurač, Jáchym, Špaček – Maršoun, Nejezchleb, Toman – Hlinka, Brodek.

K poslednímu zápasu nadstavbové části nastoupily oba celky v obměněných sestavách. A na ledě se to projevilo. Hra byla v prvních minutách opatrná a nepřinášela žádné gólové šance. O asi nejzajímavější střelecký pokus se v páté minutě postaral budějovický Radek Prokeš. Jeho rána však pouze zazvonila o tyč. Ostravané nechtěli zůstat pozadu a rovněž se rozjeli do útoku. Ani jedna z deseti střel však neskončila až ve vysněné cílové destinaci. Osmnáctiletý Marek Dvořák, nováček za A-tým, totiž všechny šance dokázal zlikvidovat. Po první třetině tak platil stav 0:0

Úvod druhé části nabídl mnohem akčnější podívanou. Ve 22. minutě se Poruba dostala do situace dva na jednoho, Richard Nejezchleb našel Petra Maršouna a ten už mohl zvedat ruce nad hlavu. Poruba po rychlé akci vedla 1:0. Náskok nicméně neudržela dlouho. V čase 23:07 srovnal Radek Prokeš. Většina dění se pak přesunula do okolí středového kruhu, oba týmy si chtěly připravit ofenzivní příležitost. Tato přetahovaná nakonec dopadla lépe pro Motor, ve třicáté minutě skóroval Pavel Pýcha. Budějovičtí se po vstřelení gólu tlačili dál před Kůdelu. Porubské obranné řady ale odváděly solidní práci a mírnily možná rizika. V čase 37:06 však byla defenziva prolomena. Adam Raška zvýšil na 3:1. Asi minutu před koncem to vypadalo na snížení, porubská sestava se začínala radovat. Rozhodčí však z důvodu posunutí brány gól neuznali. Posmutnělá Poruba už vyhlížela přestávku. Motor ale zavelel k útoku. Devatenáct vteřin před odchodem do kabin znovu vypálil Radek Prokeš a skóre se tak zvýšilo na 4:1.

Koncovka začala lépe pro Porubu. Roman Přikryl se totiž provinil hákováním a putoval na trestnou lavici. Hra se přesunula před budějovickou klec, gólový moment nicméně nepřišel. V šestačtyřicáté minutě se pak do útoku vydal Václav Karabáček, našel Conora Allena a bylo hotovo. Stav vzrostl na 5:1. O chvíli později navíc rozhodčí potrestali Ivana Ďurače a Ostravané se museli stáhnout ke Kůdelovi. Pavel Pýcha si však našel prostor, vypálil od modré a domácí fanoušci se mohli znova radovat. A nejásali naposled. Úsměv na tváři jim vyčarovali ve čtyřiapadesáté minutě Niclas Pavel a v osmapadesáté minutě Jan Veselý. Poruba tak odjela z Českých Budějovic s hrozivým výsledkem 8:1.