Třetí výhra v řadě! Tentokrát si Porubští vyšlápli na Piráty

20.12.2019, David Kubatík

V rámci třetího kola části vítězů Chance ligy hostil tým HC RT TORAX Poruba 2011 chomutovské Piráty. A zápas to nebyl vůbec jednoznačný. Po velmi opatrné první třetině se totiž rozjel oboustranný gólostroj, který nabídl zajímavou přestřelku s množstvím obratů. Nakonec byli ale přece jen šťastnější domácí borci, kteří i díky dvěma gólům Marka Sikory dokázali dojít ke konečnému vítězství v poměru 4:2.

CHANCE LIGA - 33.kolo pá 20.12.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
Piráti Chomutov
4:2(0:0, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Hudeček (Gřeš, Dundáček), 31. Sikora (Dundáček, Hudeček), 40. Špaček (Jáchym, Rudl), 54. Hudeček (Špaček, Krejčí) – 30. Žovinec (Svoboda, Llewellyn), 31. Hlava (Seemann). Rozhodčí: Veselý, Pilný – Konvička, Bohuněk. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 524. Střely na branku: 32:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Slavík, Husák, Dundáček, Urbanec, Rudl, Krejčí, Dluhoš – Kanko, Zdeněk, Káňa – Sikora, Hudeček, Gřeš – Špaček, Jáchym, Brodek – Ďurač, Hlinka, Ollender.
Piráti Chomutov: Pavlát – Žovinec, Rýgl, Piché, Havel, Štochl, Lang, Seemann – Sklenář, Suchý, Hlava – Rudovský, Pitule, Stloukal – Tomica, Svoboda, Llewellyn – Chrpa.

První část se nesla v duchu urputné hry hodně ovlivněné taktikou. První větší šanci měl v sedmé minutě hostující Stloukal, překonat Foltána však nedokázal. Oba celky si také vyzkoušely hru v početní výhodě. Ani jeden z nich si ale žádnou větší příležitost nevypracoval. Více situací hodných zaznamenání se v úvodní třetině neudálo. Oba týmy se tak za zvuku úvodní sirény rozjely do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Společně s druhou třetinou se ne ledovou plochu RT TORAX ARENY dostavilo také obrovské oživení. A to se záhy promítlo i do skóre. Už po minutě a čtvrt totiž přihrál Gřeš Janu Hudečkovi a ten se střelou zblízka nemýlil – 1:0. Těsné vedení domácím vydrželo až do začátku třicáté minuty, kdy po asistencích Llewelyna a Svobody vyrovnal Dušan Žovinec. A za necelou minutu už šli Piráti do vedení, po Seemanově asistenci skóroval Nicolas Hlava. Netrvalo to ani třicet vteřin a stav na světelných tabulích byl znovu vyrovnán, protože se po přihrávkách Gřeše a Dundáčka střelou z mezikruží prosadil Marek Sikora - 2:2. A když už to pomalu vypadalo, že i druhá část skončí za nerozhodného stavu, propálil Marek Špaček čtyřicet vteřin před koncem po asistencích Rudla a Jáchyma vše, co mu stálo v cestě a poslal svůj tým podruhé v tomto zápase do vedení. Za stavu 3:2 pro domácí tým se tak hráči vydali do kabin načerpat potřebný zbytek energie na rozhodující třetí dějství

Třetí část byla velice vyrovnaná. Na jejím začátku měli nějaké šance Piráti, ale Frederik Foltán se zaskočit nenechal. Na přelomu třetiny se potom Holaňovi svěřenci dostali do nezáviděníhodné situace – oslabení tří proti pěti. Ostravané to ale všechno ustáli a byli to nakonec oni, kdo napnul síť za zády jednoho z gólmanů. V čase 53:35 totiž ukázal Jan Hudeček ukázkový návrat z trestné lavice, ihned se zapojil do hry a po Špačkově přihrávce nedal střelou z mezikruží Pavlátovi ani tu nejmenší šanci. Od té doby si domácí tým své dvoubrankové vedení v pohodě uhlídal a mohl tak slavit třetí vítězství v řadě.

Příští utkání odehrají porubští hokejisté na druhý svátek vánoční. V domácí RT TORAX ARENĚ přivítají od 16:00 pražskou Slávii.

Ohlasy k utkání

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): V první řadě bych chtěl porubským fanouškům popřát veselé svátky a děkujeme za jejich přízeň při domácích zápasech. Během čtyř dnů jsme odehráli třetí zápas v řadě se soupeřem, který minulou sezónu hrál Extraligu. První třetina skončila nerozhodně a hrál se atraktivní hokej nahoru a dolů. V druhé části padlo pět gólu, což si museli všichni pochvalovat. Byli jsme ve vedení a potom jsme chvilku ztráceli, jenže v nás ještě byla síla s tím utkáním něco udělat. Závěr utkání se nám podařil ubránit a dokráčeli jsme tak do vítězného konce.

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): Včerejší výkon ve Vsetíně a dnešní v Porubě byl diametrální rozdíl. My jsme si šli dnes zahrát hokej, a ne vyhrát a to rozhodlo. Domácí si šli za vítězstvím, byli dravější a my se z tohohle musíme ponaučit, protože takhle hrát nemůžeme. Jestli chceme hrát takhle, tak to je hrozně špatný výkon.