Porubští junioři prohráli s Přerovem pošesté v sezóně

31.01.2020, Patrik Rošič

V rámci třicátého šestého kola REDSTONE Extraligy juniorů – Východ zavítali porubští junioři do Přerova. Po první třetině se šlo do kabin za stavu 3:0 pro Přerov a bylo zřejmě hotovo. Domácí si utkání do konce zápasu hlídali a Porubským nedovolili skoro nic. Tomu se jevil i počet střel na branku 37:19 z pohledu domácích. V poslední třetině přidali Zubři poslední branku utkání, a tak se oba soupeři rozloučili s poměrem 4:0.

REDSTONE Extraliga juniorů - Východ - 36.kolo pá 31.1.16:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba
4:0(3:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Zmeškal (Kuba, Takáč), 9. Kolařík (Fencl, Takáč), 14. Hradil (Zmeškal, Kuba), 52. Zmeškal (Gréč). Rozhodčí: Blaha – Novák, Smetková. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 54. Střely na branku: 37:19. Průběh utkání: 4:0.
HC ZUBR Přerov: Lekeš – Dřímal, Takáč, Gréč, Moučka, Kleiner, Kopeček – Kleniar, Indrák, Hradil, Petr, Mynář, Rozsahegyi, Dobša, Kolařík, Paťava, Fencl, Zmeškal, Kuba
HC RT TORAX Poruba: Lambert – Debnár, Topolanský, Hranický, Zajíc – Pavlík, Stodůlka, Anlauf, Mrozek, Häring, Barčák, Žídek

První třetina vyšla lépe domácím. Už ve čtvrté minutě poslal Přerovské do vedení Lukáš Zmeškal. Následně o pět minut později upravil na 2:0 Radim Kolařík, aby přibližně v polovině třetiny navýšil na třígólový rozdíl Adam Hradil. V úvodní periodě se už nic nestalo, a tak šla Poruba do šaten s třígólovým mankem. Druhá perioda se hrála v poklidném duchu. Sice nepadla žádná branka, ale zato se vylučovalo. Dvakrát si v oslabení zahrál RT TORAX a jednou se museli bránit Zubři. V úvodu třetí tercie dostala Poruba další možnost přesilové hry. Naneštěstí pro Porubské tahle herní možnost skončila bez změny stavu. Následně si power-play zahráli domácí, ze které vsítil pojišťovací branku již dvougólový Lukáš Zmeškal a bylo hotovo. Porubští tak padli s Přerovem pošesté v sezóně.