Junioři drželi s Draky dvě třetiny krok, osudná pak byla oslabení

19.01.2020, Gabriela Juříková

REDSTONE Extraliga juniorů měla v neděli 19. ledna na programu 33. kolo, v kterém HC RT TORAX Poruba hostil Mladé Draky Šumperk. V tabulce lépe postavenému týmu dokázali domácí junioři držet gólový krok jen do druhé třetiny. V posledním dějství soupeř využil dvě přesilovky a vedení 5:2 si pak už pohlídal. Porubští junioři nenavázali na výhru v Litomyšli, ale hned ve středu mohou získat cenné body v domácí dohrávce odloženého utkání s Havířovem. Utkání začíná v 18 hodin.

REDSTONE Extraliga juniorů - Východ - 33.kolo ne 19.1.13:30
HC RT TORAX Poruba
HK Mladí Draci Šumperk
2:5(1:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Pavlík (Häring, Žídek), 23. Žídek (Pavlík) – 9. Plhal (Horký, Haluza), 22. Polách (Jurča, Koutecký), 29. Horký (Haluza, Cekr), 43. Cekr (Scheuter, Drlík), 47. Kavan (Koutecký, Štrbík). Rozhodčí: Čahoj – Klimek, Janoško. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:5.
HC RT TORAX Poruba: Lambert – Mrozek, Topolanský, Pitucha, Debnár, Hranický, Smička, Zajíc – Žídek, Stodůlka, Anlauf, Häring, Pavlík, Benka-Rybár, Barčák, Morávek
HK Mladí Draci Šumperk: Venouš – Cekr, Holub, Štrbík, Kareš, Koutecký, Plhal – Tichý, Kavan, Haluza, Horký, Drlík, Fibigr, Scheuter, Jurča, Poledna, Polách

Draci šli v deváté minutě do vedené gólem Jakuba Plhala, ale celkem brzy dokázali domácí stav srovnat. Puk za Venoušova záda dostal Šimon Pavlík. Po přestávce se vše opakovalo. Tentokrát dostal hosty do vedení gól Adama Polácha, na který odpověděl o minutu později Jan Žídek. Po třetí šli Šumperští do vedení minutu před koncem druhé třetiny, kdy Jana Lamberta překonal Jakub Horký.

Do třetice se vyrovnávací scénář nekonal. Jestliže dokázali být domácí v prvních dvou třetinách disciplinovaní, ve třetí tercii dali soupeři tři přesilovky. Tu za příliš mnoho hráčů hned v první minutě Draci předčasně ukončili jen těsně před vypršením trestu trefou Filipem Cekrem. Druhé oslabení krátce poté, bylo skončeno necelou minutu po odpočtu trestu. Přesilovku využil Tomáš Kavan a stanovil tak v 47. minutě konečný stav utkání 5:2 pro Mladé Draky. V dalších minutách, přestože měli i domácí možnosti hry v početní výhodě, se stav neměnil a Šumperští ve vzájemných utkáních sezóny tak vedou 4:1.