Zápas juniorů s Přerovem rozhodla první třetina, čestný gól vsítil Žídek

05.01.2020, Patrik Rošič

V rámci 29. kola REDSTONE Extraligy juniorů – Východ vyzvala Poruba potřetí v sezóně na svém ledě Přerov. Všechny předchozí zápasy se Zubry Porubští prohráli, a tak chtěli domácí tuhle nepříznivou sérii ukončit. Jenže tenhle souboj nezačal vůbec dobře. Do šaten po první části se šlo totiž za stavu 0:3. V druhé části branka nepadla a v poslední třetině se nakonec RT TORAX dočkal. První a poslední gól Poruby vsítil Jan Žídek. Na obrat ale bylo zaveleno pozdě, a tak domácí nestačili na zubry popáté v sezóně.

REDSTONE Extraliga juniorů - Východ - 29.kolo ne 5.1.12:15
HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov
1:3(0:3, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 55. Žídek (Bořuta, Havlík) – 1. Zmeškal (Borot, Dřímal), 2. Fencl (Moučka, Hanák), 8. Kopeček (Borot). Rozhodčí: Šutara – Návrat, Veselý. Vyloučení: 4:5, navíc Zajíc (POR) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
HC RT TORAX Poruba: Pawlas (Lambert) – Debnár, Havlík, Topolanský, Mrozek, Pitucha, Hranický, Zajíc – Bořuta, Benka-Rybár, Häring, Pavlík, Stodůlka, Barčák, Morávek, Anlauf, Žídek
HC ZUBR Přerov: Postava – Gréč, Dřímal, Takáč, Moučka, Kopeček, Šabršula – Fencl, Kuba, Kleniar, Rozsahegyi, Hradil, Zmeškal, Borot, Šimanský, Hanák, Mynář, Petr, Kolařík

Úvod utkání jasně patřil Přerovu. Již za minutu a třicet osm sekund svítilo na světelné tabuli 0:2. Jako první rozvlnil síť domácí branky Lukáš Zmeškal. Následně navýšil přerovské vedení Jan Fencl. Potom následovala přesilovka Poruby pět na tři. Tu však domácí nedokázali využít a při následující klasické početní výhodě dokonce RT TORAX inkasoval. Gólem v oslabení se prezentoval Jan Kopeček. To už zjevně bylo dost, a tak přišlo střídání brankářů. Za Pawlase se do brány postavil Lambert. Do sirény se nic vážnějšího nestalo a do šaten se šlo za stavu 0:3.

Druhou část začali lépe hosté. Hnali se do střeleckých šancí a na Lamberta pálili doslova ze všech možných pozic. Porubští si následně zahráli další přesilovku. V téhle herní situaci měl jedinou nebezpečnou šanci Matyáš Gréč, který v samostatném úniku nevyzrál nad Michalem Postavou. Koncem periody se hostům taktéž naskytla přesilová hra. Ale ani Zubři s touhle příležitostí vynaložit nedokázali.

Poruba šla do třetí periody s jediným cílem. Rychle vstřelit snižující branku a dostat se tak na dostřel. Tenhle plán však přibrzdilo vyloučení na straně domácích a místo toho, aby se RT TORAX hrnul za vyrovnáním, tak se musel naopak bránit. V 55. minutě dostáli domácí možnost si zase zahrát přesilovku. Tu i dokázali využít a zásluhou Jana Žídka se výsledek změnil na 1:3. Na víc se už junioři nezmohli, a tak padli s Přerovem popáté v sezóně.