Loupež na Warrioru! Junioři výhrou stoupli tabulkou

13.10.2019, Gabriela Juříková

Trenéři juniorů Bahník a Sršeň oživili soupisku o dorostence a v Brně na ledě Warrioru se do brány postavil Marek Slíž, v obraně pomáhali starší z bratrů Maciasů a Bechný, útočné řady doplnil Pavel Chovanec. V utkání tabulkových sousedů padlo mnoho trestů, dvakrát hrály týmy ve čtyřech na obou stranách, ale jen jeden ze tří gólů padl v početním nepoměru. Úvodní branku utkání 10. kola REDSTONE extraligy juniorů vsítil Jiří Brodek a v oslabení se v druhé třetině trefil Michal Morávek. Domácí překonali Slíže jen jednou v druhé polovině zápasu a protože více gólů diváci neshlédli, odvezla si Poruba tři cenné body a poslední místo propustila nedělnímu soupeři. Další utkání junioři sehrají v pátek doma s Litoměřicemi.

REDSTONE Extraliga juniorů - Východ - 10.kolo ne 13.10.13:45
HCM Warriors Brno
HC RT TORAX Poruba
1:2(0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Vysloužil (Marčík, Staněk) – 10. Brodek (Žídek, Chovanec), 29. Morávek (Žídek). Rozhodčí: Král – Czubaj, Husák. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 49. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
HCM Warriors Brno: Kašpar – Rašovský, Mahdal, Staněk, Klimeš, Orsech, Sedláček – Kavický, Bocián, Holotík, Hrstka, Mudrych, Vysloužil, Ludvík, Marčík, Del Favero, Antoňů
HC RT TORAX Poruba: Slíž – Bechný, Mrozek, Havlík, Macias Kac., Macurák, Pitucha, Zajíc – Benka-Rybár, Morávek, Brodek, Pavlík, Anlauf, Stodůlka, Häring, Žídek, Barčák, Chovanec

Deset vteřin po ubráněném oslabení otevřel skóre druhého vzájemného utkání Jiří Brodek. Zúročil nahrávky dorostence Chovance a Žídkova. V závěru třetiny nabídli hosté Warrioru přesilovku, ale do kabin šli spokojenější hráči HC RT TORAX Poruby.

Možnost navýšit vedení se Bahníkovým svěřencům naskytla ve 26. minutě, ale tentokrát ještě gól do Kašparovy brány nepadl. To až byl záhy po trestu Antoňů vyloučen Mrozek se ve čtyřech prosadil Michal Morávek po nahrávce Jana Žídka, který si v konečném výsledku zápasu připsal dva kanadské body.

Ve třetí třetině totiž skórovali jen domácí. Sice do ni vstoupili s vyloučením za pozdní příchod, ale to RT TORAX nepotrestal. Ani při hrách ve čtyřech na obou stranách se hrstka diváků gólu nedočkala. Ve 37. minutě snížil porubské vedení Bronislav Vysloužil a protože Marek Slíž už žádný puk za záda nepropustil, i při domácí hře v šesti s prázdnou bránou v zádech, vyhrála Poruba 2:1 a připsala si velmi cenné body.