Roman Szturc nasázel Třebíči hattrick! Poruba si připsala další tři body

31.10.2019, Pavlína Vítková

Poruba porazila v dohrávce 19. kola Chance ligy Třebíč 4:2 a připsala si na své konto další tři body. Zásluhu na výsledku má zejména Roman Szturc, který se do brány hostů trefil hned třikrát.

CHANCE LIGA - 19.kolo čt 31.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
SK Horácká Slavia Třebíč
4:2(1:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Szturc (Jáchym, Rudl), 37. Szturc (Obdržálek, Hlinka), 40. Káňa (Husák, Szturc), 51. Szturc (Hlinka, Obdržálek) – 12. Nedvídek (Nedbal, Havlát), 42. Vodný (Ferda, Nedvídek). Rozhodčí: Skopal, Pilný – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 628. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Husák, Slavík, Urbanec, Dluhoš, Pastor, Dundáček, Rudl – Kanko, Zdeněk, Káňa – Sikora, Hudeček, Gřeš – Szturc, Hlinka, Obdržálek – Ďurač, Jáchym, Špaček.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Rutar, Nedbal, Forman, Hort, Jenáček, Furch, Kowalczyk – Michálek, Šťovíček, Kratochvíl – Vodný, Nedvídek, Havránek – Havlát, Král, Paták – Malec, Václavek, Ferda.

Ostravané vstoupili do utkání aktivněji a od první minuty prověřovali pozornost třebíčské obrany. Brankář Jekel si však poradil se všemi střeleckými pokusy, které na něj RT TORAX vyslal. V jedenácté minutě pak šla Poruba do oslabení a hosté toho využili. V čase 11:37 vystřelil na Kůdelovu branku Lukáš Nedvídek a otevřel tak skóre.

Třebíč se následně začala dostávat do tempa. Po pěti minutách nicméně Poruba dokázala vyrovnat. Tomáš Jáchym s Dominikem Rudlem nabídli kotouč dobře postavenému Romanu Szturcovi a ten nezaváhal. Po první třetině proto na světelné tabuli svítil stav 1:1.

Po přestávce oba týmy předváděly spíše rozvážný hokej. Největší šance hostů přišla zhruba v polovině druhé periody, když Porubští hráli minutu a 16 sekund jen ve třech. Porubská obrana ale dobře četla hru a vyvarovala se větších chyb.

V sedmatřicáté minutě pak vedení domácího celku zařídil druhou brankou Roman Szturc, který zachytil na modré čáře Obdržálkovu přihrávku a vypálil nad Jekelovu lapačku. Asi po minutě šla navíc Horácká Slavia do oslabení a Poruba tak zvýšila náskok. V čase 39:11 se totiž trefil Jan Káňa. Do šaten se tedy šlo za stavu 3:1.

Úvod poslední třetiny pak vyšel lépe Třebíčským. Po necelých dvou minutách zaskočil domácí obranu Michal Vodný a snížil na rozdíl 3:2. Po vstřelení branky následně Třebíč pokračovala v ofenzivě. Další gól už ale nepřidala. Na opačné straně ledové plochy byl znovu úspěšný Roman Szturc a pojistil tak výhru domácích. Poruba zvítězila nad Třebíčí 4:2 a připsala si další tři body.

Ohlasy k utkání

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): Dneska jsme odehráli zápas proti mužstvu, které se nachází v druhé polovině tabulky. Zápas byl docela dost náročný. Myslím si, že se nám moc nedařila kombinace a naše hra neměla živý pohyb. I přes tohle všechno si cením vítězství. I když se nedařilo, tak kluci bojovali, za což jim patři velké díky. Taky patří velké díky, že se nám probudil náš střelec Roman Szturc a jeho zásluhou jsme brali všechny body. Následně jsme si vítězství pohlídali. Za tři body jsem spokojený, i když to nebylo jednoduché. Je důležité, že i přes to, když se hra nedaří, tak body zůstávají doma.

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): První třtinu jsme začali velice dobře, měli jsme hodně šancí a podařilo se nám vsítit branku z přesilovky. Naše gólové šance, jsme nedokázali proměnit a místo toho, abychom odskočili, tak jsme inkasovali. V druhé periodě jsme se dostali do početní převahy pěti proti třem, ale domácí to dokázali ubránit. Místo toho abychom využili přesilovku, tak jsme následně dostali dva góly. Do poslední části jsme vkročili s tím, že dva góly nic neznamenají, že s utkáním se dá ještě něco udělat. Sice jsme snížili, ale Poruba znovu odskočila do dvoubrankového vedení a už si to pohlídala. Zlomily nás individuální chyby v obraně a nevyužité přesilovky.